Hyppää sisältöön

Attendo Havurinne

Attendo Havurinne tarjoaa asukkailleen apua arkeen ja asumiseen.

Imatran Vuoksenniskalla sijaitseva Attendo Havurinne tarjoaa mielenterveyskuntoutujille yhteisöllistä asumista sekä tuettua asumista.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Havurinne 3

 • 55800 Imatra

 • Etelä-Karjala

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 46

  Huoneen koko - Ympärivuorokautinen asuminen 21 m2 ja palveluasuminen 35 m2

  Erikoisosaaminen - Kuntouttava palveluasuminen, ympärivuorokautinen asuminen

  Valmistunut - 2019

  Hyvinvointialue - Etelä-Karjalan hyvinvointialue

  Ryhmäkodit - 2

  Vapaita paikkoja - Kyllä

 • Omavalvontasuunnitelma

Yhteisöllisessä asumisesta tukea arkeen ja itsenäiseen elämään 

Asumispalvelun lähtökohtana on asiakkaan oma tarve ja toive palvelulle. Tuemme asiakkaitamme yksilöllisesti elämänhallinnassa ja arjen taidoissa, kuten kodin hoidossa, kauppakäynneissä, ruoan valmistuksessa ja kodin ulkopuolella asioimisessa. 

Tuemme asiakasta itsenäistymisessä ja oman elämän suunnittelussa. Autamme asiakasta löytämään itselle sopivaa tekemistä arkeensa, mielekkäitä harrastuksia ja itselle sopivia vapaa-ajanviettotapoja. Attendo Havurinteellä on satelliittikeittiö ja lämpimät ateriamme tulevat asiakkaalle Attendo Kosken keittiön valmistamana. Ateriat kuuluvat palvelumme hintaan.

Attendo Havurinteellä on omaa ryhmätoimintaa, johon asiakas voi halutessaan osallistua. Ryhmätoimintaa suunnittelemme asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Olemme aktiivisesti osa ympäröivää yhteiskuntaa ja kannustamme asiakkaita myös talon ulkopuolisiin harrastuksiin ja ryhmätoimintoihin. 

Olemme tarvittaessa apuna tutustumassa uusiin paikkoihin. Järjestämme yhteisiä juhlia, tapahtumia ja retkiä, joihin kaikki halukkaat voivat osallistua. Asiakkaat ja henkilökunta suunnittelevat toimintaa yhdessä. 

Kuntoutujien tuetussa asumisessa lähtökohdat, työskentelytavat ja tavoitteet ovat samat kuin palveluasumisessa.

Carousel image
Carousel image
Carousel image
Carousel image
Carousel image

Asiakkaiden oma koti 

Attendo Havurinteellä on 16 asukaspaikkaa ympärivuorokautisessa asumisessa.  Jokaisella on oma huone, 21 m2., jossa on myös oma kylpyhuone. Ympärivuorokautisessa asumisessa on yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat, sauna, sekä pyykkihuolto.

Yhteisöllisessä asumisessa on 24 vuokrayksiötä ja tukiasukkaille on 6 vuokrayksiötä. Vuokrayksiöiden koko on 35 m2. Havurinteellä on yhteisöllisessä asumisessa myös kaksi soluasuntoa, toinen naisille ja toinen miehille. Soluasunnoissa jokaisella on omat huoneet ja saniteettitilat. Yhteisinä tiloina keittiö ja oleskelutila.

Asiakkaiden käytössä on myös viihtyisä kerhotalo, jossa on oleskelu-/ruokailutila, sauna ja kodinhoitohuone, jossa on pyykinpesu mahdollisuus. Talon pihalla on runsaasti autopaikkoja ja kuntoiluvälineitä. 

Havurinteen rakennus on valmistunut 2019 ja se sijaitsee palvelujen, kuten ruokakauppojen ja apteekin välittömässä läheisyydessä. Lisäksi hyvinvointiasema, kirjasto, elokuvateatteri ja hyvät ulkoilumaastot pururatoineen ovat lähellä. Attendo Havurinteeltä on hyvät kulkuyhteydet mm. Imatran keskustaan ja juna-asemalle. 

Koulutettu henkilökunta

Työntekijöillämme on lähihoitajan tai sairaanhoitajan tutkinto, meillä ympärivuorokautisessa asumisessa työskentelee myös palvelukotiapulainen. Palveluiden laajentuessa uusia työntekijöitä rekrytoidaan tarpeen mukaan asiakkaiden erityistarpeet huomioiden. Meiltä löytyy erityisosaamista päihde- ja mielenterveystyöstä, sekä työskentelystä neuropsykiatristen asiakkaiden kanssa.

Henkilöstömme erityisosaaminen:

 • mielenterveystyön osaamisala
 • mielenterveystyön erityisammattiosaaminen
 • psykiatrisen hoitotyön syventävät opinnot 
 • talokohtainen ravitsemusvastaava
 • Lapset puheeksi -menetelmä
 • Nada
 • Nepsy

Vahvistamme osaamistamme jatkuvasti erilaisten koulutusten ja kehittämishankkeiden myötä. Mikään päivä ei ole samanlainen ja jokainen päivä tuo mukanaan jotain uutta. Päivittäistä toimintaamme ohjaa Attendo Havurinteellä asukaslähtöinen työote ja yksilöllinen kohtaaminen. Olemme aloittaneet DKT-opinnot syksyllä 2023.

Miten asiakkaaksi Attendo Havurinteeseen? 

Etelä-Karjalan alueella asumispalveluiden asiakkaaksi haetaan Etelä-Karjalan hyvinvointialueen psykososiaalisen kuntoutuksen tai vammaispalvelun kautta. Palvelut suunnitellaan yhdessä hyvinvointialueiden kanssa ja tavoitteena on kuntoutujan toimintakyvyn paraneminen. 

Muilla hyvinvointialueilla asuvat hakevat asiakkaaksi oman alueensa sosiaali- ja terveyspalveluiden kautta. Tarvittaessa räätälöimme palvelun asiakkaan tarpeen mukaan, jos tämänhetkisistä palveluista ei löydy sopivaa.

Seuraa meitä somessa

Pääset kurkistamaan Havurinteen arkeen instagramissa: @attendohavurinne

 

Klikkaa tästä Havurinteen instagramiin

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää