Attendo Hammaslahti

Hammaslahden palvelukoti on palvelukoti mielenterveyskuntoutujille Joensuun Hammaslahdessa. Kuntoutujien tarpeisiin suunniteltu palvelukoti sijaitsee vajaan 25 kilometrin päässä Joensuun keskustasta.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

  • Olkkolantie 1

  • 82200 Hammaslahti

  • Pohjois-Karjala

  • Kartta

Tietoja

Story image

Tavoitteellista tukea

Hammaslahden kylän keskustaan puolestaan matkaa on noin kilometrin verran, joten kylälle pääsee käymään vaikka jalkaisinkin.

Kuntoutumisen edetessä on asukkaan myös mahdollista siirtyä asumaan vähemmän tuetumpaan asumisen malliin. Omaohjaaja toimii asukkaan lähimpänä tukena ja turvana kodin arjessa ja vastaa kuntoutussuunnitelman ajantasaisuudesta. Kotiin on mahdollista tulla myös intervallijaksoille.

Story image

Oma koti

Kodin jokainen asukas asuu omassa tilavassa kylpyhuoneellisessa huoneessaan, omassa kodissaan, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Viihtyisät yhteiset tilat puolestaan kutsuvat asukkaita rentoon oleiluun ja yhteiseen puuhasteluun, ilman kiirettä ja pakkoa. Yhteisöllisyyden arvoa vaalitaan Hammaslahden palvelukodissa. Rauhallinen ja luonnonläheinen ympäristö tukee asukkaiden kuntoutusta ja ulkoiluun on hyvät mahdollisuudet. Hammaslahden on oma keittiö, jossa kodin emäntä valmistaa terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin.

Story image

Omannäköistä elämää

Asukasta kannustetaan itsenäiseen tekemiseen, uuden oppimiseen ja sekä muiden huomioimiseen. Kodissa harjoitellaan yhdessä ja erikseen arjen perustaitoja, kuten itsestä huolehtimista, arjen asioiden hoitoa, siivousta ja ruoalaittoja sekä sosiaalisen kanssakäymisen taitoja.

Hammaslahdessa järjestetään monipuolista toimintaa. Meillä on mm. ruokaryhmiä, joissa valmistetaan kotiruokaa 4-5 hengen ryhmissä. Palvelukodilla pidetään myös erilaisia rentoutusryhmiä, keskusteluryhmiä, musiikki- ja tietovisaa, bingoa ja asukkaiden toiveiden mukaisia aktiviteetteja. Asukkaiden toiveiden mukaan on järjestetty myös palvelukodin ulkopuolista toimintaa kuten keilausta, uimahallissa ja hevostallilla käymistä ja  kirpparikierroksia - muutamia mainitaksemme.

Hammaslahden palvelukodin läheisyydessä, noin kilometrin säteellä, on kaksi kuntosalia, valaistu hiihtolatu sekä kirjasto. Myös kauppa, apteekki ja pizzeriapalvelut ovat lähellä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Lue lisää

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Lue lisää

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää
Katso ruokalista täältä

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä kokkimme laittavat ruuaksi tänään!

Katso ruokalista täältä