Hyppää sisältöön

Attendo Martikkala

Attendo Martikkala on Jyväskylän Palokassa sijaitseva mielenterveyskuntoutujien yksikkö, joka tarjoaa palveluasumisen palveluita 18 vuotta täyttäneille henkilöille.

Yhteystiedot

Osoite

 • Martikaisentie 2

 • 40270 Jyväskylä

 • Keski-Suomi

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 25

  Huoneen koko - 20 m2 ja 35 m2

  Valmistunut - 2018

  Ryhmäkodit - 2

  kuntouttava palveluasuminen

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Palvelumme

Martikkalassa on kaksi yksikköä; 16-paikkainen ympärivuorokautisen palvelun yksikkö henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea sekä 9-paikkainen yhteisöllistä asumista tarjoava yksikkö. Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jonka toimintakyky on siinä määrin alentunut psyykkisen sairauden vuoksi, etteivät he selviydy itsenäisestä asumisesta avopalveluiden turvin.

Story image

Asuminen

Jokaisella asiakkaalla on oma huone esteettömine suihku- ja wc-tiloineen. Yhteiset tilat kodissa ovat viihtyisät ja esteettiset. Valoisa ruokasali ja olohuone tarjoavat puitteet monenlaiselle toiminnalle. Lisäksi asiakkaiden käytössä on sauna ja pyykkitupa. Martikkalan aidatulla takapihalla on suuri terassi ja grillipaikka pihakeinuineen. Myös talon etupihalla on terassi. Samassa pihapiirissä sijaitsevat myös Martikkalan tukikodin rivitalot. Martikkalaan saapuminen on esteetöntä ja onnistuu esimerkiksi pyörätuolilla ramppien ja pihasuunnittelun ansiosta.

Story image

Arki ja aktiviteetit

Tavoitteenamme on turvallisen arjen, ohjauksen ja tuen kautta auttaa ihmistä auttamaan itse itseään ja tukea kuntoutumista mahdollisimman itsenäiseen elämään. Panostamme mahdollisimman voimauttavaan ja kuntoutumista tukevaan viikko-ohjelmaan. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle asukkallemme yksilöllisen ratkaisunkohti itsenäisempää elämää. Tuemme asukkaiden kuntoutumista ja harjoittelemme yhdessä erilaisia arjen taitoja. Asukkaat saavat osallistua erilasiin arjen puuhiin omien voimavarojensa mukaan, esimerkiksi ruuanlaittoon, erilaisiin kotitöihin ja pihatöihin.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää