Attendo Helmakoti

Attendo Helmakoti on Kalajoen keskustan tuntumassa, kauniissa pihapiirissä sijaitseva mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Markkinatie 14

 • 85100 Kalajoki

 • Pohjois-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 35

  Huoneen koko - 24 m2

  Valmistunut - 2018

  Palveluseteli käy - Kyllä

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Meillä on tehostetun asumisen asumapaikkoja, palveluasumisen asumapaikkoja sekä 4 tukiasuntoa, joista kaksi sijaitsee palvelukodin pihapiirissä ja kaksi kaupungilla. Tarjoamme myös intervallijaksoja, kotiin annettavia palveluita ja meille voi tulla myös päiväkävijänä.

Story image

Oma koti

Kodin asukkaat asuvat omissa yhden hengen huoneissaan, jotka asukkaat voivat kalustaa omilla kalusteillaan ja sisustetaan oman näköisekseen. Tarvittaessa avustamme kalustamisessa. Yhteisessä käytössä on ruokailu- ja oleskelutilat, keittiö- sekä pesu- ja kodinhoitotilat. Lisäksi asukkaiden käytössä on sauna.

Story image

Omannäköistä elämää

Palvelukodissa toimitaan yhteisöhoidon periaatteita soveltaen. Toimintamme on asiakaslähtöistä ja osallistavaa. Meillä jokaiselle asukkaalle nimetään omaohjaaja ja asukkaalle laaditaan tavoitteellinen suunnitelma, jonka mukaan arkea eletään.

Asukkaita kannustetaan osallistumaan voimavarojensa mukaan yksikön arkiaskareisiin, kuten ruuanlaittoon ja pyykkihuoltoon, kasvien hoitamiseen ja pieniin siivoustöihin. Viriketoimintaa järjestämme asukkaillemme joka päivä, joita ovat esimerkiksi yhteiset kävelylenkit, askartelutuokiot, pelihetket, leivontatuokiot, musiikkipiirit ja erilaiset retket. Tuemme asukkaitamme myös talon ulkopuolisten aktiviteetteihin lähialueella.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää