Hyppää sisältöön

Attendo Helmakoti

Attendo Helmakoti on Kalajoen keskustan tuntumassa, kauniissa pihapiirissä sijaitseva mielenterveyskuntoutujien palvelukoti.

Yhteystiedot

Osoite

 • Markkinatie 14

 • 85100 Kalajoki

 • Pohjois-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 35

  Huoneen koko - 24 m2

  Valmistunut - 2018

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 3

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Toiminta-ajatus

Attendo Helmakodit tarjoaa yksilölliseen suunnitelmaan pohjautuvaa asumispalvelua ihmisille, joilla on mielenterveysongelmia. Yksikkö tarjoaa mahdollisuuden parempaan elämänhallintaan. Työtämme ohjaa toipumisorientaatio-mallin viitekehys. Yksikössä on paikalla henkilöstöä ympärivuorokautisesti. Tiimiämme johtaa yksikön johtaja ja tiimiin kuuluu sairaanhoitajia, sosionomi ja ohjaajia sekä avustavaa henkilökuntaa.

Story image

Oma koti

Attendo Helmakodit sijaitsee Kalajoella, keskeisellä paikalla lähellä keskustaa. Asukaspaikat jakautuvat kolmeen rakennukseen niin, että A-talossa on 16 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa, B-talossa 8 yhteisöllisen palveluasumisen paikkaa ja C-talossa 3 tukiasuntoa. Asukkaat asuvat omissa yhden hengen huoneissaan, jotka saa kalustaa omien mieltymystensä mukaiseksi. Yhteisessä käytössä on ruokailu-, oleskelu-, keittiö-, pesu- ja kodinhoitotilat ja viihtyisä piha-alue.

Story image

Omannäköistä elämää

Asuminen on tavoitteellista ja toiminnan vaikuttavuutta seurataan. Jokaisen asukkaan kanssa laaditaan henkilökohtainen toteuttamissuunnitelma tukemaan heidän toiveistaan ja tarpeistaan lähtevien tavoitteiden saavuttamista. Suunnitelmaa arvioidaan yhdessä asukkaan, läheisten ja kunnan viranomaisen kanssa säännöllisesti. Asukkaita kannustetaan osallistumaan voimavarojensa mukaan yksikön arkiaskareisiin, kuten ruuanlaittoon ja pyykkihuoltoon, kasvien hoitamiseen ja pieniin siivoustöihin. Aktiviteetteja on päivittäin, yksikön sisäisiä tai yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa suunnaten toimintaa myös ulospäin.

Attendo Helmakodin toiminnasta ja tapahtumista sekä arjesta ja juhlasta viestimme sosiaalisessa mediassa, instagramista löydät meidät @attendohelmakodit

Miten asukkaaksi?

Asumispalveluiden tarpeen arvioi hyvinvointialueen viranhaltija. Asukasvalinnassa teemme tiivistä yhteistyötä asukkaan sijoittamista harkitsevan alueen kanssa. Myös palveluseteliä käyttävät asukkaat eri hyvinvointialueilta sekä täysin itsenäisesti maksavat asukkaat ovat tervetulleita. Hyvinvointialueiden ohjaamat asukkaat saavat alueilta kirjallisen päätöksen kotipaikan saamisesta. Asiakasmaksut määräytyvät tuolloin myös alueen normaalin linjan mukaisesti.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää