Hyppää sisältöön

Attendo Komia

Attendo Komian toiminta-ajatus on tuottaa yksilöityä sekä ihmisläheistä asumis- ja kuntoutuspalvelua mielenterveyskuntoutujille, jotka eivät kykene itsenäisesti selviytymään arkipäivän toimista ja elämästä. Attendo Komian on käytössä omaohjaaja-järjestelmä.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

  • Kersantinkuja 1 A

  • 62200 Kauhava

  • Etelä-Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

Story image

Omaohjaajan johdolla laaditaan jokaisen kodin kuntoutujan kanssa yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan kuntoutujan elämäntarina, tarpeet ja toiveet. Kuntoutussuunnitelmaa laadittaessa pidetään palaveri, johon on mahdollista kutsua läheisiä tai muita yhteistyötahoja asukkaan niin halutessaan. Yhteisenä tavoitteena on kuntouttaa asukas selviytymään tulevaisuudessa vähemmän tukea antavissa tukimuodoissa tai omassa kodissa. Päivittäiset toiminnot, kuten ruoanlaitto, siivoaminen, sosiaalinen kanssakäyminen, itsestä huolehtiminen, omien asioiden hoidon harjoittelu ja ohjattu viriketoiminta ovat tärkeä osa palvelukodin kokonaisvaltaista kuntouttamista. Kuntoutujaa kannustetaan ja ohjataan itsenäiseen toimintaan, muiden huomioimiseen sekä tasapainoiseen elämään. Attendo Komialla on käytössään auto, jolla tuetaan asukkaiden kuntoutumista ja osallistumista arjen toimintoihin.

Omavalvontasuunnitelmammme (pdf)
Story image

Kotoisaa asumista

Viihtyisässä ja kotoisassa Komiassa jokaisella asukkaalla on oma huoneensa, koti. Kuntoutujalla on huoneessaan oma vessa sekä suihku. Asukas voi valita kalustetun asunnon tai sisustaa ja kalustaa mieleisekseen omilla kalusteilla. Kodin yhteisissä tilavissa ja viihtyisissä tiloissa voivat asukkaat viettää yhteistä aikaa, vaihtaa kuulumisia, rentoutua ja puuhata erilaisia arjen puhteita. Asukasta kannustetaan osallistumaan Komian monipuoliseen ja virikkeelliseen arkeen mutta kunnioitetaan myös oikeutta omaan aikaan. Kodin jokapäiväinen toiminta perustuu rehellisyyden, läheisyyden ja yksilöllisyyden arvojen kunnioittamiseen.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää