Hyppää sisältöön

Attendo Mäntykoti

Palvelukoti Mäntykoti on mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti, joka tarjoaa portaatonta ympärivuorokautista hoivaa sekä kuntoutus- ja tukipalveluita. Palvelukoti sijaitsee Keravan Saviolla, hyvien liikenneyhteyksien varrella lähellä monipuolisia palveluita.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Männiköntie 28

 • 04260 Kerava

 • Uusimaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 36

  Huoneen koko - 20 m2

  Valmistunut - 2014

  Ryhmäkodit - 1

  kuntouttava palveluasuminen

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Asukkaiden apuna ja tukena Mäntykodissa on mielenterveystyöhön erikoistunut henkilökunta. Mäntykodissa tehdään PsykRAI-arviointeja asukkaiden kuntoutussuunnitelmien tueksi. Kodissa on myös mahdollisuus osallistua myös TutKA-arviointijaksolle. Kaiken kuntoutuksen tavoitteena on auttaa kuntoutujaa saavuttamaan mahdollisimman hyvä toimintakyky omassa arjessaan. Kuntoutuksessa pyritään kuntouttamaan asukasta siinä määrin, että asuminen vähemmän tuetussa asumismuodossa tai myöhemmin omassa kodissa olisi mahdollista.

Story image

Oma koti

Kodin jokainen asukas saa itselleen 20 m² huoneen, jonka asukas saa itse kalustaa halutessaan. Tarvittaessa Mäntykoti voi avustaa huoneen kalustuksessa. Oman kodin yksityisyyttä kunnioitetaan ja asuinhuoneiden lisäksi Mäntykodilla on useita ryhmätyötiloja sekä oleskelutiloja, tilava ruokasali, saunatilat sekä asukkaiden käyttöön tarkoitettu kuntosali. Kodissa on viihtyisä piha, josta löytyy muun muassa myös grillikatos. Lähietäisyydeltä löytyy hyviä ulkoilumaastoja.

Story image

Omannäköistä elämää

Asukkaan kanssa yhdessä laadittu yksilöllinen kuntoutussuunnitelma sekä kodin viikko-ohjelma ohjaavat arkea. Kuntoutussuunnitelman lähtökohtana ovat asukkaan elämäntarina, tavoitteet ja toiveet omalle elämälleen, tulevaisuudelle sekä kuntoutukselle. Asukkaan omalla motivaatiolla on tärkeä rooli kuntoutuksessa. Suunnitelmassa huomiodaan kuntoutujan vahvuudet sekä myös kehitettävät osaalueet. Asukkaita kannustetaan ja ohjataan kohtaamaan rohkeasti erilaisia elämäntilanteita, opettelemaan itsenäisen elämän taitoja sekä harjoittelemaan vaihtelevia sosiaalisia tilanteita. Mäntykodin arkea rytmittävät erilaiset ryhmä- ja harrastustoiminnat sekä yksilöllinen ohjaus. Asukkaat osallistuvat myös muun muassa kodin siivoukseen, ruoanlaittoon, kodin sisustukseen sekä muihin kodin pieniin töihin, kukin omien voimavarojensa mukaisesti.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää