Attendo Kokkolan Aalto

Attendo Kokkolan Aalto on kuntouttavaa ympärivuorokautista asumispalvelua tarjoava yksikkö nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Lisäksi Kokkolan Aallossa on kotikuntoutus Lautturi, joka tarjoaa nuorelle tukea omaan asuntoon sekä suurempaan tuen tarpeeseen tehostettua kotikuntoutusta.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Kyllikinkatu 9

 • 67900 Kokkola

 • Keski-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 16

  Huoneen koko - 20 m2

  Valmistunut - 2018

  päiväkäynnit, kotikuntoutus , tehostettu kotikuntoutus

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Kokkolan Aallon toiminnan tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Aallon viikko-ohjelma ja rinnalla kulkeva nuoren aikuisen oma yksilöllinen viikko-ohjelma, mikä perustuu yhdessä laadittuun RAI-arviointiin perustuvaan kuntoutussuunnitelmaan, tukee yksilöllistä kuntoutumista asetettujen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti. Yksikön toiminnassa painottuu toiminnallisuus, ratkaisukeskeisyys ja yhteisöllisyys.

Story image

Oma koti

Kokkolan Aalto sijaitsee kauniilla Ykspihlajan alueella, aivan meren rannassa. Palvelut ovat lähellä ja yhteydet keskustaan todella hyvät. Koti on suunniteltu nuorten kuntoutumisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät, kodikkaat ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on siisti oma kylpyhuoneellinen huone, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse omilla tutuilla tavaroillaan. Asuminen suunnitellaan jokaisen nuoren yksilöllisiin tarpeisiin sopivaksi. Osassa huoneista on myös oma uloskäynti ja oma keittiö kuntoutuksessaan jo hieman pidemmälle edenneelle nuorelle.

Story image

Omannäköistä elämää

Arki kodissa on nuorten näköistä. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Ohjaajien ja yhteisön tuella harjoitellaan selviämään haasteista ja opetellaan keinoja muun muassa ahdistuksen hallintaan. Meillä on käytössä DKT-menetelmä sekä toipumisorientaatio suuntautunut lähestymistapa.  Kannustamme omatoimisuuteen ja pyrimme vahvistamaan nuorten itseluottamusta siihen, että omat siivet kantavat. Asukkaiden harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Myös asukkaiden läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita vierailemaan. Meillä Aallossa jokainen nuori kohdataan aidosti ja ainutlaatuisena yksilönä, jonka kuntoutumispolku suunnitellaan tarpeita vastaavaksi.

Kurkista arkeemme instagramissa:

Story image

Nuorten ajatuksia Aallosta:

”Aalto on ollut mulle paras koti”  ”Luottamus”  ”Avoimuus”

”Maailman ihanimmat ohjaajat”  ”Aitoa kohtaamista”

”Uskoa tulevaan”  ”Huumoria”

”Täällä oikeesti välitetään”  ”Kohtalotovereita”   

”Lämmin ja kotoisa tunnelma”  ”Turvaa”

Tärkeää tietoa muuttajalle

Lue lisää

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Lue lisää

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää
Katso ruokalista täältä

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä kokkimme laittavat ruuaksi tänään!

Katso ruokalista täältä