Hyppää sisältöön

Attendo Lahden Aalto

Attendo Lahden Aalto on kuntouttavaa asumispalvelua portaisesti tarjoava yksikkö päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, 18-30-vuotialle nuorille aikuisille. Tavoitteena on osallistuttaa ja motivoida omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytää ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Yhteystiedot

Osoite

 • Torkonkatu 1

 • 15300 Lahti

 • Päijät-Häme

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 21

  Huoneen koko - 20-25 m2

  Valmistunut - 2018

  Hyvinvointialue - Päijät-Hämeen hyvinvointialue

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 1

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Kuntoutusyksikössä tuetaan, ohjataan ja opetellaan arkielämän taitoja yhdessä yhteisön kanssa. Kuntoutusyksikön Aallon viikko-ohjelma ja rinnalla kulkeva nuoren aikuisen oma yksilöllinen viikko-ohjelma, mikä perustuu yhdessä laadittuun RAI-arviointiin perustuvaan kuntoutussuunnitelmaan, tukee yksilöllistä kuntoutumista asetettujen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti. Yksikön toiminnassa painottuu toiminnallisuus, ratkaisukeskeisyys ja yhteisöllisyys.

Kuntoutusyksikkö Aallosta on Lahden keskustaan lyhyt matka, kuten myös palvelu- ja harrastemahdollisuuksiin, sillä julkisen liikenteen yhteydet kodilta ovat monipuoliset.

Story image

Oma koti

Attendo Lahden Aalto on suunniteltu nimenomaan nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Nuori voi sisustaa asuntonsa omilla tutuilla tavaroillaan, mutta kodin kalustukseen voidaan tarjota myös apua. Kannustamme yhteisöllisyyteen ja ajanviettoon muiden asukkaiden kanssa, mutta mahdollistamme myös omaan rauhaan vetäytymisen. Sijaitsemme luonnonläheisellä alueella, hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Story image

Omannäköistä elämää

Kuntouttavien asumispalveluiden tavoitteena on edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia, tukea asukkaan toimintakykyä ja auttaa selviytymään mahdollisimman itsenäisesti. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Järjestämme monenlaista mukavaa tekemistä asukkaiden arkeen heidän toiveidensa pohjalta.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää