Hyppää sisältöön

Attendo Viskuri palvelukoti ja tukikodit

Attendo Viskuri tarjoaa tehostettua ja kuntouttavaa palveluasumista 18 vuotta täyttäneille mielenterveyskuntoutujille.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Viskurintie 11

 • 37500 Lempäälä

 • Pirkanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 28

  Huoneen koko - 20-35 m2

  Valmistunut - 2018

  Hyvinvointialue - Pirkanmaan hyvinvointialue

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 2

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Viskurissa on 16 tehostetun palveluasumisen paikkaa sekä 9 palveluasumisen paikkaa. Meillä on uudet, esteettömät tilat sekä viihtyisä ympäristö ja pihapiiri. Palvelukoti sijaitsee Lempäälässä, rauhallisella Hauralan alueella. Viskurista on hyvät liikenneyhteydet keskustaan, jonne on matkaa 2,5km

Story image

Oma koti

Palvelukodissa on 16 asukashuonetta tehostetun palveluasumisen tarpeisiin kahdessa eri siivessä. Asukashuoneet ovat 20m2 ja kaikissa huoneissa on oma suihku- ja wc. Palveluasumista tarjotaan samassa pihapiirissä sijaitsevissa 35m2 rivitaloyksiöissä. Asunnoissa on keittiöt, joten asukkaat voivat valmistaa ruoan itse. Kuntouttavassa palveluasumisessa asukkaat harjoittelevat ohjatusti itsenäisen elämän taitoja, niin että voisivat edelleen kuntoutua itsenäisempään asumiseen. Kevyempää tukiasumista on tarjolla keskustan itsenäisemmissä tukiasunnoissa.
Kaikkien asukkaiden yhteiskäytössä on oleskelu-, ruokailu-, ryhmätila sekä sauna- ja pyykinpesutilat. Viihtyisä ja turvallinen pihapiiri sekä iso katettu terassi tarjoaa hyvät puitteet ulkoiluun ja puuhasteluun.

Story image

Omannäköistä elämää

Asukkaat osallistuvat palvelukodin päivittäiseen toimintaan oman toimintakykynsä mukaan, hoitamalla pieniä vastuualueita ja opettelemalla erilaisia kodin töitä. Arjen taitojen opettelu ja ylläpitäminen antaa valmiuksia itsenäisempään asumiseen. Aktiivinen ryhmä- ja virkistystoiminta tuo mielekästä tekemistä ja sisältöä päiviin. Asukkaita kannustetaan osallistumaan toimintaan, jokaisen voimavarat ja toimintamahdollisuudet huomioiden. Virikkeitä asukkaille tarjotaan muun muassa liikunnan, käsitöiden, työtoiminnan, keskustelun ja ulkoilun parista.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää