Attendo Vuolinko

Attendo Vuolinko on tarjoaa palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Vuolinko sijaitsee Mikkelissä, monipuolisten palvelujen ja kulkuyhteyksien äärellä.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Ylännetie 4

 • 50600 Mikkeli

 • Etelä-Savo

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 21

  Huoneen koko - 21-25 m2

  Valmistunut - 2018

  Hyvinvointialue - Etelä-Savon hyvinvointialue (Eloisa)

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Kodissa asukaspaikkoja on yhteensä 21. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutus- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelmaan kirjataan muun muassa tavoitteet, toiveet sekä elämäntilanne ja -tarina. Suunnitelmaa arvioidaan ja tarkistetaan yhdessä kuntoutujan kanssa säännöllisesti sekä aina tilanteen muuttuessa. Henkilökunta tukee ja ohjaa asukkaita kuntouttavalla työotteella arkipäivän toiminnoissa. Kuntoutumisen tavoitteena voi olla esimerkiksi siirtyminen kevyemmin tuettuun tai kokonaan itsenäiseen asumiseen.

Story image

Oma koti

Talossa on 21 asukashuonetta, huonekoot vaihtelevat 20 ja 25 neliömetrin väliltä. Jokaisessa asunnossa on tilava, invamitoitettu WC ja suihku, sekä jääkaappi, missä voi säilyttää mieleisiään ruokia ja välipaloja. Vuoligosta löytyy myös monipuoliset ja viihtyisät yhteiset tilat, jotka ovat asukkaiden yhteisessä käytössä. Kodin olohuoneissa ja ruokailutiloissa vietetään aikaa, vaihdetaan kuulumisia, ruokaillaan ja kahvitellaan sekä tehdään erilaisia arjen askareita. Pihamaalla sijaitsee pieni kasvimaa, jossa kasvatamme kesäisin perunaa ja porkkanaa, sekä asukkaiden toiveiden mukaisesti esimerkiksi hernettä.

Story image

Omannäköistä elämää

Vuolingon palvelukodin asukkaat osallistuvat päivä- ja työtoimintaan voimavarojensa mukaan. Kodin arkeen kuuluu myös arjessa tarvittavien perustaitojen opettelua hygienia-asioita, ruuanlaittoa, erilaisia asioiden hoitoja sekä sosiaalisia taitoja. Tarkoituksena on toimintakyvyn vahvistumisen lisäksi sitoutuminen tavoitteelliseen ja suunnitelmalliseen toimintaan. Attendo Vuolingosta voi myös ponnahtaa takaisin omaan asuntoon, esimerkiksi tukiasumisen kautta. Virkistystoimintaa, esimerkiksi erilaisia retkiä, järjestetään säännöllisesti. Virkistystoiminta katkaisee arkea ja tuo lisää sisältöä elämään, elämänlaatua parantavasti. Kuntouttavalla arjen tekemisellä pyritään vahvistamaan ja parantamaan kuntoutujien toimintakykyä, itseluottamusta sekä omatoimisuutta.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Teaser Image

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Teaser Image

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää
Teaser Image

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä kokkimme laittavat ruuaksi tänään!

Katso ruokalista täältä