Attendo Sabinan tupa sv

Attendo Sabinan tupa i Korsholm är en rehabiliteringsenhet med 15 platser för mentalvårdsklienter. Sabinan tupa är avsedd för sådana boende som behöver stöd och handledning dygnet runt.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Sabinantie 1

 • 65610 Mustasaari

 • Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 15

  Huoneen koko - 20 m2

  Valmistunut - 2016

  24/7 hoitaja - Kyllä

Story image

Målinriktat stöd

I hemmet finns personal på plats 24 timmar i dygnet som hjälp, stöd och trygghet för de boende. Inom rehabiliteringen i hemmet beaktas var och ens unika resurser och livshistoria och den boende stöds på vägen mot en bättre vardags- och livshantering. I hemmet får de boende möjlighet att på ett flexibelt sätt ta steget mot ett självständigare liv med hjälp av det stöd som de olika boendeformerna erbjuder.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)
Story image

Eget hem

Attendo Sabinan tupa är ett trivsamt utrymme, indelat i tre enheter med fem personer. Var och en har ett eget rum med rymliga och moderna WC- och duschutrymmen. Om den boende så önskar kan han eller hon inreda rummet med egna och kära föremål. Vi behov kan den boende även få hjälp av enheten med att till exempel skaffa möbler. I hemmets trivsamma, gemensamma utrymmen kan de boende slappna av, umgås och utföra olika vardagssysslor. I köket i Sabinan tupa serverar hemmets husmor smakrik mat och tillagar delikatesser för kaffestunder och olika fester. På hemmets gård kan de boende vistas och koppla av året om och bastun värms alltid för dem som vill bada bastu.

Story image

Lev livet på ditt eget sätt

Vi satsar på ett veckoprogram som ger varje boende så mycket energi som möjligt och stödjer rehabiliteringen. Med hjälp av delaktighet och uppmuntran strävar vi efter att hitta en individuell lösning för alla så att de ska kunna leva livet på sitt eget sätt. Vi betonar även betydelsen av motionsinriktade aktiviteter som stöd för psykisk ork. Anhöriga och närstående är alltid hjärtligt välkomna på besök.