Hyppää sisältöön

Attendo Sabinan tupa

Mustasaaren Sepänkylässä sijaitseva Attendo Sabinan tupa on asumisyksikkö mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua ja tukea arjessaan.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

  • Sabinantie 1

  • 65610 Mustasaari

  • Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

Story image

Tavoitteellista tukea

Sabinan tuvalla on ohjaaja paikalla 24 tuntia vuorokaudessa asiakkaiden apuna, tukena ja turvana. Meillä sinut kohtaa moniammatillinen henkilökunta, joka koostuu sairaanhoitajasta, sosionomista, lähihoitajista ja palvelukotiapulaisesta.

Jokaiselle asiakkaalle määritellään omaohjaaja, jonka kanssa yhdessä laaditaan asiakaskohtainen suunnitelma sekä viikko-ohjelma. Kuntoutumista ohjaa toipumisorientaatiolähtöinen ajattelu, jossa painotetaan asiakkaan osallisuutta, jokaisen yksilön ainutlaatuiset voimavarat sekä elämän merkityksellisenä kokeminen.

Sabinan tuvan arkeen on pyritty luomaan toimintoja, jotka innostavat ja motivoivat kodin asiakkaita aktiiviseen osallistumiseen. Asiakkaita kannustetaan ja opastetaan oppimaan ja kokemaan uutta sekä samalla vahvistamaan luottamusta itseensä. Tapahtumiin ja yhdessäoloon kannustetaan, mutta myös oma rauha on taattu aina asiakkaan niin toivoessa.

Kuntoutuksen edetessä Sabinan tupa tarjoaa myös kotikäyntejä itsenäiseen asumiseen asiakkaan omaan kotiin. Kotikäynneillä toteutetaan tavoitteellista toimintaa, hoitaen askareita, asiointeja tai muita asiakkaan elämän kannalta merkityksellisiä asioita. Kotikuntoutusasiakkaiden on mahdollista osallistua Sabinan tuvan tarjoamaan viriketoimintaan ja ruokailuun.

Story image

Oma koti

Attendo Sabinan tupa on jaettu viihtyisiltä tiloiltaan kolmeen viiden hengen soluun. Kotimme jokaisella asiakkaalla on oma huone, jossa on tilavat ja ajanmukaiset wc- ja kylpyhuonetilat. Asiakas voi sisustaa huoneen mieleisekseen omilla tutuilla ja rakkailla tavaroillaan.


Kodin viihtyisissä yhteisissä tiloissa asiakkaat voivat rentoutua, viettää aikaansa sekä puuhata erilaisia arjen askareita. Sabinan tuvan keittiö tarjoilee päivän ateriat ja asiakkaiden käytössä oleva oma keittiö mahdollistaa itsenäisen ruoan valmistuksen tai sen harjoittelun ohjaajan tukemana. Yhteisissä tiloissa on sauna, joka lämpiää aina halukkaille.

Story image

Omannäköistä elämää

Panostamme jokaisen asukkaan kohdalla mahdollisimman voimauttavaan ja kuntoutumista tukevaan viikko-ohjelmaan. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää omannäköistä elämää. Painotamme myös liikunnallisen aktiivisuuden merkitystä psyykkisen jaksamisen tukena. Läheiset ovat aina lämpimästi tervetulleita vierailulle.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää