Hyppää sisältöön

Attendo Toivo

Attendo Toivo on Oulun Iskon kaupunginosassa sijaitseva mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu asumis- ja kuntoutuspalvelun yksikkö. Osa toiminnasta sijaitsee Puolivälinkankaalla, Metsolan kartanon tiloissa.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Iskontie 4

 • 90570 Oulu

 • Pohjois-Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 64

  Vapaita paikkoja: Kyllä

  Huoneen koko: 21,5 - 55 m2

  Valmistunut: 2014

 • Erikoisosaaminen: haastavasti käyttäytyvät asukkaat päihdetyö kaksoisdiagnoosiset asukkaat neurologiset sairaudet Psykiatrisen diagnoosin omaavat asukkaat kuntoutustoiminta intervalli-asuminen
Story image

Tavoitteellista tukea

Tarjoamme kolmiportaista kuntoutusta tehostetusta asumispalvelusta tuettuun asumiseen. Myös intervalliasuminen on mahdollista. Yksikössä on 15 asukaspaikkaa tehostetussa asumispalvelussa, 24 palveluasumisessa ja 25 paikkaa tuettuun asumiseen. Asumisen tarkoituksena on vahvistaa kuntoutujan voimavaroja, arjen taitoja, elämänhallintaa ja osallisuutta oman elämänsä aktiivisena toimijana. Asukkaiden arkea ja kuntoutusta ohjaa yksilöllisesti laadittava kuntoutussuunnitelma ja jokaiselle kuntoutujalle nimetään omaohjaajat. 

Story image

Oma koti

Kuntoutusyksikössä asutaan kuin omassa kodissa. Attendo Toivon jokaisella kuntoutujalla on käytössään oma kylpyhuoneellinen tilava huoneensa, jonka voi sisustaa mieleisekseen omilla tavaroillaan. Ruokailu- ja oleskelutilat ovat viihtyisiä ja nuorten asukkaiden toiveisiin sopivia. Yksikössä valmistetaan itse hyvää ja terveellistä kotiruokaa erityisruokavaliot huomioiden ja  lähiympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun.

Asukashuoneiden koko vaihtelee: tehostetun huoneet ovat 21,5 m2, palveluasumisessa on yksiöitä ja kaksioita kooltaan 21 m2 - 55 m2. Tukiasuntojen koot vaihtelee 21 m2- 31,5 m2.

Attendo Toivo sijaitsee monipuolisten palveluiden äärellä, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Story image

Omannäköistä elämää

Asukkaita kannustetaan ja ohjataan kohti mahdollisimman aktiivista ja itsenäistä elämää. Yksikössä harjoitellaan itsenäisen elämän perustaitoja, kuten hygieniaan ja ruokahuoltoon liittyviä asioita, erilaisia asiointeja sekä sosiaalisten tilanteiden taitoja. Hyödynnämme yksikössämme yhteisöhoidon periaatteita. Toiminnan lähtökohtana on tarjota tiivistä, yksilöllisesti sovellettua ja asteittaista tukea mielenterveys- ja päihdekuntoutujille kohti mahdollisimman itsenäistä, mielekästä ja tasapainoista päivittäisistä toiminnoista suoriutumista. Yhdessä kuntoutujien kanssa suunnitellaan ja järjestetään erilaisia toiminnallisia ryhmiä.  Kuntoutujaa tuetaan tarvittavien asiointien hoitamisessa ja yksikön ulkopuoliseen harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan osallistumisessa.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää