Hyppää sisältöön

Attendo Torvelantupa

Attendo Torvelantupa on palvelukoti Haukiputaan luonnonkauniilla Asemakylällä Kiiminkijoen kupeessa. Torvelantupa tarjoaa ympärivuorokautista kuntoutus-ja asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

  • Torvelantie 3

  • 90840 Haukipudas

  • Pohjois-Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

Story image

Tavoitteellista tukea

Kuntoutusyksikön jokaiselle asukkaalle suunnitellaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma yhdessä kuntoutujan, omaohjaajan sekä muun verkoston kanssa. Kuntoutussunnitelmassa huomioidaan kuntoutujan elämäntilanne, hoidon ja kuntoutuksen tarve, kuntoutujan toiveet elämältä sekä mielenkiinnon kohteet. Yhdessä kuntoutujan kanssa määritellään tavoitteet hoidolle ja kuntoutukselle. Kuntoutujan oma motivaatio kuntoutukselle on osaltaan tärkeässä osassa kuntoutuspolulla. Kuntoutujia kannustetaan omatoimisuuteen ja itsenäiseen päätöksentekoon.

Story image

Oma koti

Haukiputaalla viihtyisällä alueella sijaitsevan uuden kiinteistön avarat, valoisat ja nykyaikaiset tilat on suunniteltu mielenterveyskuntoutujien tarpeita vastaaviksi. Jokaisella kuntoutusyksikön asukkaalla on oma huoneensa, jonka asukas saa sisustaa mieleisekseen. Torvelantuvan monipuoliset ja viihtyisät tilat ovat asukkaiden yhteisessä käytössä. Olohuoneessa ja ruokailutilassa vietetään aikaa, vaihdetaan kuulumisia, ruokaillaan ja kahvitellaan sekä tehdään erilaisia arjen askareita. Torvelantuvalla myös saunotaan ja ulkoillaan asukkaiden toiveiden mukaisesti.

Story image

Omannäköistä elämää

Attendo Torvelantuvalla jokainen asukas huomioidaan ainutlaatuisena yksilönä, jonka toiveita ja tarpeita kuunnellaan. Kuntoutujaa rohkaistaan ja kannustetaan osallistumaan arjen rutiinien opetteluun sekä kuntoutusyksikön yhteiseen tekemiseen. Asukkaalle annetaan mahdollisuus sekä yksinoloon että arjen toimintoihin osallistumiseen. Asukkaan yksilönoikeutta ja päätösvaltaa kunnioitetaan. Kuntoutusyksikön arjessa opetellaan tärkeitä, jokapäiväisiä taitoja kuten ruoanlaittoa, siivousta sekä henkilökohtaisten tarpeiden ja asioiden hoitoa. Monipuolisesta ja vaihtelevasta viriketoiminnasta löytyy jokaiselle kuntoutujalle mieleistä tekemistä. Torvelantuvalla askarrellaan, musisoidaan, pelataan pelejä, leivotaan, katsotaan elokuvia sekä ulkoillaan.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää