Hyppää sisältöön

Attendo Jakobintupa

Attendo Jakobintupa Pietarsaaressa tarjoaa tuettua- ja palveluasumista asunnottomuuden uhan alla oleville päihteitä käyttäville ihmisille, jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa. Jakobin tuvalla on kuitenkin yöllä henkilöstöä turvaamassa rauhallista ja sujuvaa arkea. Asiakkaat solmivat yksikköön oman vuokrasopimuksen ja kodin saa sisustaa omilla kalusteilla mieleisekseen. Paikkoja yksikössä on 24, joista 17 on palveluasumista ja 7 on tukiasuntoja.

Yhteystiedot

 • 044 7478 228
 • Ohjaajat 24/7

Osoite

 • Permontie 34

 • 68600 Pietarsaari

 • Pohjanmaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 24

  Huoneen koko - n. 25 m2

  Palvelua kielillä - suomi, ruotsi

  Valmistunut - 2016

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 2

  kuntouttava palveluasuminen

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Arjen tukea ja yhteisöllisyyttä

Tuemme asiakasta parempaan elämänhallintaan ja päihteettömämpään elämään asiakasta arvostavasti kohdaten ja asiakkaan rinnalla kulkien.

Yksikön viikko-ohjelmassa on erilaista ryhmä- ja retkitoimintaa sekä asiakkailla on mahdollisuus kehittää toimintaa esimerkiksi yhteisöpalavereissa. Räätälöimme asiakkaalle sopivan asumisen tuen yhdessä asiakkaan verkoston kanssa. Työtämme ohjaa haittoja vähentävä työote ja toipumisorientaation viitekehys.

Jakobintupa sijaitsee Pietarsaaren keskustan läheisyydessä, kävelymatkan päässä palveluista.

Työtämme ohjaa toipumisorientaation viitekehys ja haittoja vähentävä työote. Haittoja vähentävä työote antaa asiakkaalle mahdollisuuden parempaan elämänlaatuun, itsemäärämisoikeutta ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.
Emme vaadi asiakkailtamme päihteettömyyttä, mutta annamme ajatuksia käyttää päihteitä mahdollisimamn järkevästi ja siten, että niistä johtuvat terveydelliset, sosiaaliset ja taloudelliset haitat olisivat mahdollisimman pienet. Toiminnalla tähdätään asiakkaan terveyden edistämiseen ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen.

Story image

Toimiva, turvallinen ja viihtyisä ympäristö

Parempaa elämän laatua tukeva palvelu muodostuu kodinomaisesta, viihtyisästä ja asiakkaan henkilökohtaisia tarpeita vastaavasta asumisesta, sekä hyvinvointia ja kuntoutumista edistävistä toimintatavoista.

Asiakkaat solmivat vuokrasopimuksen omaan asuntoon ja heidän käytössään ovat myös viihtyisät yhteistilat. Attendo Jakobintuvassa asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus palata parempaan arkeen aktivoinnin sekä tuen ja yksilöllisen palvelupolun avulla. Yksikkö tukee oma-aloitteisuutta sekä vahvistaa turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta sekä kohentaa asiakkaan elämänlaatua ja vähentää päihteistä johtuvia haittoja.

Lääkehoitosuunnitelma
Story image

Omannäköistä elämää

Asiakkaan itsemääräämisoikeus on yksi toimintamme perusteista. Asiakkaan omaa kotia tulee kunnioittaa ja hänen toiveensa ja ajatuksensa kaikissa elämänasioissa huomioidaan ja kirjataan. Päivä- ja viikko-ohjelma ovat tarpeelliset rytmittämässä arkea, mutta työskentely tapahtuu aina asiakkaan omaa tahtoa kuunnellen ja kunnioittaen. Yhteisistä sovitusta asioista pidämme kiinni, koska se lisää yhteisön ja ympäristön turvallisuutta.

 

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää