Hyppää sisältöön

Attendo Tammisaaren Aalto

Rosinnen Aalto

Kuntoutusyksikkö Tammisaaren Aalto/Rosinnen Aalto kuuluu Attendon Aalto-koteihin, jotka ovat tarkoitettu nuorten täysikäisten mielenterveyskuntoutujien palvelukodeiksi. Attendo Tammisaaren Aallossa on 24-asumispaikkaa.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Raaseporintie 37 C

 • 10650 Tammisaari

 • Uusimaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 24

  Palvelua kielillä - ruotsi, suomi

  Valmistunut - 2020

  24/7 hoitaja - Kyllä

 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Tammisaaren Aallon nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää.

Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympäri vuorokauden. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Kodilla sovelletaan myös Dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT). DKT-valmennuksessa opetellaan koulutetun henkilökunnan johdolla ahdingonsieto-, tunteensäätely-, tietoisuus- ja vuorovaikutustaitoja.

Story image

Oma koti

Attendo Tammisaaren Aalto on suunniteltu nimenomaan nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Koti toimii yksikerroksisessa rakennuksessa. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Kodissa on kolmetoista yhden hengen asuntoa tehostetun palveluasumisen asukkaille sekä yksitoista palveluasumisen asukkaille. Asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan ja nuori voi sisustaa huoneensa omanäköisekseen. Talon keskelle sijoittuvat kaikki yhteiset tilat: yhteinen oleskelu- ja ruokailutila, neuvottelutila, keittiö, sauna, pyykkihuoltotilat, ja käynnit pihalle ja katetulle terassille. Talossa on huomioitu myös mahdollisuus yksilölliseen ravintotietouden opettamiseen ja aterioiden valmistamiseen erillisessä opetuskeittiössä.

Story image

Omannäköistä elämää

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Kannustamme omatoimisuuteen ja pyrimme vahvistamaan nuoren itsetuntoa ja -luottamusta. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Kaiken toimintamme tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää