Hyppää sisältöön

Attendo Kelo

Attendo Kelo on Rovaniemellä sijaitseva 23-paikkainen mielenterveyskuntoutujien palvelukoti, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista sekä tuettua asumista mielenterveysasiakkaille.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Hangaspisto 3

 • 96400 Rovaniemi

 • Lappi

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 23

  Huoneen koko: 24-30 m2

  Valmistunut: 2018

  Hyvinvointialue: Lapin hyvinvointialue

  Ryhmäkodit: 2

 • Omvalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Tavoitteemme on mahdollistaa asukkaille kuntoutumisen eteneminen kaikissa elämäntilanteissa mahdollisimman kodinomaisessa ympäristössä.
Asukkaillamme on mahdollisuus kuntouduttuaan muuttaa palvelukodilta tukikodeille, jossa toimii sama tuttu henkilökunta. Tukikodit sijaitsevat aivan yksikkömme läheisyydessä. Attendo Kelossa tarjoamme 16 paikkaa tehostettua palveluasumista ja palveluasumista 7 paikkaa. Jokaiselle tehdään oma asumisen suunnitelma sekä yksilölliset päivä- ja viikko-ohjelmat tukemaan kuntoutumista. Ammattitaitoinen henkilökunta on asukkaiden tukena ja apuna ympärivuorokautisesti.

Story image

Toimiva, turvallinen ja viihtyisä ympäristö

Kuntoutumista tukeva palvelu muodostuu kodinomaisesta, viihtyisästä ja asiakkaan henkilökohtaisia tarpeita vastaavasta asumisesta, sekä hyvinvointia ja kuntoutumista edistävistä toimintatavoista. Palvelukodissamme on kuntoutujille omat huoneet, joissa on wc suihkuineen. Asukkaat saavat sisustaa kotinsa omilla tutuilla tavaroillaan ja asukkaiden huoneidne yksityisyyttä kunnioitetaan. Asunnot ovat kooltaan 20 m2-25,5 m2. Asukkailla on myös käytössään viihtyisät yhteistilat, joissa on mukava viettää yhteistä aikaa.

Story image

Yksilöllinen ja toiminnallinen arki

Attendo Kelossa yhdessä tekeminen ja ajanviettäminen sosiaalisissa tapahtumissa ovat tärkeitä kuntoutumisen edistämisen keinoja. Asukkaitamme kannustetaan osallistumaan kykyjensä mukaan myös kotitöihin. Arkirutiineihin osallistuminen ja niiden opettelu tukee asukkaidemme valmistautumisessa kohti itsenäisempää elämää. Järjestämme säännöllisesti erilaisia toimintatuokioita, kuten esimerkiksi musiikki-, liikunta- ja keskusteluryhmiä asukkaiden toiveiden mukaan.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää