Hyppää sisältöön

Attendo Hehku

Attendo Hehku on nuorten aikuisten, työikäisten mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluyksikkö Tampereella Haukiluoman kaupunginosassa. Henkilökuntaa on paikalla ympärivuorokauden. Tukiasumista tarjoamme Tampereen tukikodeilla Linnainmaalla, jonne Hehkun asiakkaiden on mahdollista muuttaa kuntoutumisen edetessä.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

  • Pahkakatu 16

  • 33340 Tampere

  • Pirkanmaa

  • Kartta

Tietoja

Story image

Yksilöllistä tukea

Attendo Hehkun asiakkaat tarvitsevat yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Hehkussa tavoitteenamme on motivoida asiakas osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutumiseensa ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja.

Toimintamme perustuu asiakkaidemme tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen kuntouttavaa työotetta käyttäen. Asiakkaan kanssa laaditaan asumisen ajalle asiakaskohtainen toteuttamissuunnitelma (kuntoutussuunnitelma), jota päivitetään säännöllisesti toipumisorientaatio huomioiden. Asiakkaan toimintakyvyn arvioinnissa käytetään RAI- ja Elämänlaadun Check-arviointeja, joita myös hyödynnetään asiakaskohtaisen toteuttamissuunnitelman teossa.

Story image

Toimiva, turvallinen ja viihtyisä ympäristö

Attendo Hehkun yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja sauna ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asiakkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai asiakas voi kalustaa sen itse. Hehkun keittiössä valmistetaan ruoka itse. Toiveet ja erityisruokavaliot huomioidaan ruoanvalmistuksessa. Osa lämpimistä ruuista tulee valmiina keskuskeittiöltä. Piha-alueella ja siellä olevat oleskeluryhmät ovat omiaan oleskeluun ja rentoutumiseen.

Story image

Yksilöllinen ja toiminnallinen arki

Arki muotoutuu asiakkaiden toiveiden, tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Toimintaa suunnataan myös kodin ulkopuolelle. Hehkussa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, joihin kuuluu esimerkiksi vuorokausirytmi, itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, raha- ja tukiasioiden hoitaminen sekä erilaiset asioinnit. Ryhmät, harrastukset, opiskelut ja päivä-/ työtoiminta ovat kiinteänä osana arkea. Hehkun toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä sekä yhteisöllisyyttä toipumisorientaation mukaisesti.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää