Attendo Merikoto

Attendo Merikoto on Vaasan Västervikissä sijaitseva mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö. Olemme pieni yhteisö, jossa jokainen asukas on yhtä tärkeä. Mukava ja hyväksyvä ilmapiiri näkyy sekä asukkaiden, että hoitohenkilökunnan välillä. Merikodossa saat tukea itsenäiseen asumiseen ja arjen hallintaan kokonaisvaltaisesti. Sinua tukee moniammattillinen henkilökunta, joka koostuu mm. sosionomeista, sairaanhoitajista ja lähihoitajista.

Yhteystiedot

Osoite

  • Gerbyn rantatie 380

  • 65280 Vaasa

  • Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

Story image

Tavoitteellista tukea tiiviissä yhteisössä

Merikodon tavoite on yhdessä asukkaan kanssa tehdä päivittäisestä elämästä ja asumisesta kuntoutumista tukeva kokonaisuus, jonka avulla asukkaamme saavat lisää arjenhallinnan taitoja ja itsenäisemmän arjen. Merikodon kuntoutuspolku on suunnattu aikuisille. Teemme asumisen aikana yhdessä arviota toimintakyvystä, vahvuuksista ja asioista, joissa asukas tarvitsee enemmän valmennusta toimintakyvyn parantamiseksi. Arvioinnin välineenä käytämme RAI-arviointia, jota päivitetään aina tarpeen tullen. Asukkaiden kuntoutuessa on mahdollisuus siirtyä samassa pihapiirissä oleviin rivitaloasuntoihin, jolloin tuttu ja turvallinen yhteisö pysyy samana ja asukkaamme saavat enemmän vastuuta arjen hallinnasta.

Story image

Oma koti

Asukaspaikkoja Merikodossa on 16 + 7. Päätalossamme on 16 yksiötä ja pihapiirissä on 7 rivitaloasuntoa. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on tilava wc- tila ja kotoisa oleskelutila. Rivitaloasunnossa on oma keittiö olohuoneineen sekä tilava wc. Asukas saa itse sisustaa asuntonsa mieleisekseen henkilökohtaisilla tavaroillaan ja huonekaluillaan. Asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Kannustamme yhteiseen oleskeluun ja ajanviettoon, mutta mahdollistamme myös vetäytymisen omaan rauhaan.

Story image

Omannäköistä elämää

Yksikössämme on erilaista ryhmätoimintaa, joka toteutetaan asukkaiden toiveita kuunnellen. Asukkaiden osallistaminen on hyvin tärkeä osa Merikodon ja yhteisön toimintaa ja viikoittaisessa asukaspalaverissa päätämmekin erilaisista aktiviteeteista sekä tiedotamme erinäisistä asioista. Arvomaailmaamme kuuluvat osaaminen, sitoutuminen sekä välittäminen. Nämä arvot näkyvät arjessamme joka päivä.  

Tärkeää tietoa muuttajalle

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Palvelut mielenterveyskuntoutujille

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää