Attendo Merikoto

Attendo Merikoto on Vaasan Västervikissä sijaitseva kaksikielinen mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö. Olemme pieni yhteisö, jossa jokainen asiakas on yhtä tärkeä. Mukava ja hyväksyvä ilmapiiri näkyy sekä asiakkaiden, että hoitohenkilökunnan välillä.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

  • Gerbyn rantatie 380

  • 65280 Vaasa

  • Pohjanmaa

  • Kartta

Tietoja

  • Paikkojen määrä - 23

    Huoneen koko - 20 m2

    Hyvinvointialue - Pohjanmaan hyvinvointialue - Österbottens välfärdsområde

  • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea tiiviissä yhteisössä

Merikodon tavoite on yhdessä asiakkaan kanssa tehdä päivittäisestä elämästä ja toipumisesta kokonaisuus, jonka avulla asukkaamme saavat lisää arjenhallinnan taitoja ja itsenäisemmän arjen. Merikodon kuntoutuspolku on suunnattu aikuisille. Teemme asumisen aikana yhdessä arviota toimintakyvystä, vahvuuksista ja asioista, joissa asiakas tarvitsee enemmän valmennusta toimintakyvyn parantamiseksi. Arvioinnin välineenä käytämme RAI-arviointia, jota päivitetään puolivuosittain. Lisäksi meillä on käytössä dialektinen käyttäytymisterapian menetelmä ohjauksen tukena. Merikodosta löytyy myös kaksi NEPSY- valmentajaa, jotka auttavat asiakkaista yksilöllisesti nepsy- valmennuksen keinoin.

Story image

Oma koti

Asiakaspaikkoja Merikodossa on 16 + 7. Päätalossamme on 16 yksiötä ja pihapiirissä on 7 rivitaloasuntoa. Meillä henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Asiakkaiden kuntoutuessa on mahdollisuus siirtyä samassa pihapiirissä oleviin rivitaloasuntoihin, jolloin tuttu ja turvallinen yhteisö pysyy samana ja asiakkaamme saavat enemmän vastuuta arjen hallinnasta.

Jokaisella asiakkaalla on oma huone, jossa on tilava wc ja kotoisa oleskelutila. Rivitaloasunnossa sinulla on oma keittiö olohuoneineen sekä tilava wc. Asiakas saa itse sisustaa asuntonsa mieleisekseen henkilökohtaisilla tavaroillaan ja huonekaluillaan. Asiakashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Kannustamme yhteiseen oleskeluun ja ajanviettoon, mutta mahdollistamme myös vetäytymisen omaan rauhaan.

Merikodolla on myös kotikuntoutus, joka tarjoaa kotikäyntejä itsenäiseen asumiseen asiakkaan kotiin. Kotikäynneillä toteutetaan tavoitteellista toimintaa, hoitaen askareita, asiointeja tai muita asiakkaan elämän kannalta merkityksellisiä asioita. Kotikuntoutusasiakkaiden on mahdollista osallistua Merikodon viriketoimintaan.

Story image

Omannäköistä elämää

Yksikössämme on erilaista ryhmätoimintaa, joka toteutetaan toipumisorientaatiolähtöisesti asiakkaiden toiveita kuunnellen. Asiakkaiden osallistaminen on hyvin tärkeä osa Merikodon ja yhteisön toimintaa ja viikoittaisessa asukaspalaverissa päätämmekin erilaisista aktiviteeteista sekä tiedotamme erinäisistä asioista.

Attendo Merikodon työntekijöitä
Attendo Merikodon työntekijöitä

Tervetuloa Merikotoon!

Merikodossa saat tukea itsenäiseen asumiseen ja arjen hallintaan kokonaisvaltaisesti. Meillä sinua tukee moniammatillinen henkilökunta. Meillä on töissä sosionomeja, sairaanhoitajia sekä lähihoitajia. Arvomaailmaamme on osaaminen, sitoutuminen sekä välittäminen. Nämä arvot näkyvät Merikodon arjessa joka päivä. Olet tervetullut Merikotoon juuri sellaisena kuin olet!

Tärkeää tietoa muuttajalle

Lue lisää

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Lue lisää

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää
Katso ruokalista täältä

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä kokkimme laittavat ruuaksi tänään!

Katso ruokalista täältä