Hyppää sisältöön

Attendo Källan (Attendo Lähde)

Attendo Källan (Attendo Lähde) erbjuder hemliknande omsorg för 32 åldringar i två olika grupphem.

Yhteystiedot

Osoite

 • Källvägen 3

 • 10900 Hangö

 • Uusimaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 32

  Huoneen koko - 19 m2

  Palvelua kielillä - Suomi, Svenska

  Valmistunut - 2009

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Ryhmäkodit - 2

Story image

Individuell omsorg

Målet med att bo på vårdhem är att stöda äldre personers funktionsförmåga i en hemliknande miljö. Vi finns i Hangö, i ett naturskönt område invid goda trafikförbindelser. Vår yrkeskunniga personal erbjuder de boende hjälp och stöd dygnet runt. Vårt mål är att vardagen för de boende till sin kvalitet och innehåll ska påminna om livet innan de flyttade hem till oss. Var och en har en egenvårdare som sätter sig in i den boendes individuella vårdplan och ansvarar för att allt är bra med den boende och att vardagen löper så smidigt som möjligt.

Story image

Ett liv med gemenskap och hemtrevligt boende

Rummen är 19 kvadratmeter stora och i varje finns tillgängliga WC-/duschutrymmen. De boende får inreda den egna bostaden så att den känns hemtrevlig för dem. Våra boende har tillgång till gemensamma trivsamma utrymmen där det är trevligt att umgås. De boende har även möjlighet att bada bastu. När vädret det tillåter kan man alltid vistas utomhus på den trygga och vackra gården. Alla utrymmen i hemmet är tillgängliga.

Story image

En aktiv vardag upprätthåller funktionsförmågan

Vi uppmuntrar våra boende till aktiviteter och samvaro, men ger dem även möjlighet att vara för sig själva. Aktiviteterna kan bland annat omfatta stunder där man pratar gamla minnen, musik, besök och att spela spel. Vi lyssnar på våra boendes önskemål när aktiviteterna planeras och var och en hittar säkert något intressant att göra. Även måltiderna är viktig tid för samvaro och de ger en rytm i vardagen. Vi serverar smakrik husmanskost med beaktande av näringsrekommendationerna för äldre och olika specialdieter.

Veckoprogram
Quote

"I och med att min anhörig inte kan finska känns det tryggt för mig att personalen kan bägge språken." "Koska omaiseni ei osaa puhua suomea, tuntuu turvalliselta, että henkilökunta puhuu kumpaakin kotimaista kieltä."

Devider

Asukkaan omainen