Hyppää sisältöön

Attendo Taivallahti

Attendo Taivallahti tarjoaa 61 ikäihmiselle kodinomaista hoiva-asumista. Taivallahti sopii kodiksi sekä ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille sekä kevyempää apua tarvitseville senioreille.

Yhteystiedot

Osoite

 • Mechelininkatu 32 A-B

 • 00260 Helsinki

 • Uusimaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 61

  Vapaita paikkoja: Kyllä

  Valmistunut: 2016

  Palveluseteli käy: Kyllä

 • Erikoisosaaminen: Muistisairaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Helsingin Taivallahden vanha kasarmialue heräsi eloon syksyllä 2016 ikäihmisten hoivakoti Taivallahden ympäristönä. Taivallahdessa hoito räätälöidään yksilöllisesti asukkaan tarpeiden mukaan. Kaikessa toiminnassa tähtäämme asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan ja hyvään elämään. Hoivakodissamme eletään inhimillistä ja elämänmakuista arkea ilman kiirettä ja suorituskeskeisyyttä. Asukkaan voinnin muuttuessa mukautamme palvelumme tilanteeseen ja toiveisiin sopiviksi. Kevyempään palveluasumiseen on mahdollista saada kotihoidon palveluseteli, kotitalousvähennys ja eläkkeensaajan asumis- ja hoitotuki.

Story image

Oma koti

Taivallahden 2. ja 3. kerroksissa tarjoamme ympärivuorokautista asumista 45 asukkaalle ympärivuorokautisena tehostettuna asumispalveluna. Kodin 4. kerroksen viihtyisät vuokra-asunnot (15 asuntoa, joista yksi on pariskunnalle suunniteltu) on suunnattu kevyemmän palveluasumisen asukkaille, jotka pärjäävät vielä melko itsenäisesti mutta ovat jo kevyemmän tuen ja palvelun tarpeessa. Vuokra-asunnoissa on asukkailla käytössään omat minikeittiöt sekä osassa asunnoista viherparveke. Asuntojen koot vaihtelevat 20–43 m² välillä. Kerroksessa on myös kaunis oleskelutila, joka on rakennettu kasarmin entiseen liikuntasalitilaan. Talossa on kuntouttavat olohuoneet sekä Seniorikuntosali. Lisäksi kaikki Töölön sydämessä sijaitsevan Taivallahti Kasarmi-korttelin palvelut ovat hoivakodin asukkaiden käytettävissä. Korttelin palveluita ovat esimerkiksi ravintola, kauppa- ja seurakuntapalvelut.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Elämä palvelukodissa on asukkaittensa näköistä. Mielekäs ja aktiivinen arki ylläpitää asukkaidemme toimintakykyä ja edistää hyvinvointia. Kannustamme omatoimisuuteen ja tarjoamme paljon iloista, kiinnostavaa ja fiksua toimintaa, josta voi valita mieleisensä oman jaksamisensa huomioiden. Ohjelmaa suunnitellaan yhdessä henkilökunnan ja asukkaiden kanssa. Toiminnassamme huomioimme myös juhlapyhät sekä merkkipäivät. Jokaiselle asukkaalle annetaan aikaa, huomiota ja ohjausta tukien asukkaan omia voimavaroja ja totuttua päivärytmiä. Omaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan palvelukodin ja asukkaiden arkeen.

Lisätietoja palveluistamme

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso tästä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Tietoa muuttajalle

Tietoa muuttajalle

Muutto hoivakotiin on suuri muutos ja uusi elämänvaihe voi mietityttää. Myös omaisilla voi herätä kysymyksiä, millaista läheisen elämä on Attendo-kodissa. Polku uuteen kotiin -oppaaseen olemme keränneet tietoa siitä, mitä hoivakotiin muuttaessa käytännössä tapahtuu. Lataa opas tästä:

Lue lisää