Hyppää sisältöön

Attendo Marian Kartano

Attendo Marian kartano on viihtyisä ja kodikas hoivakoti ikääntyneille Kajaanissa, Teppanan kaupunginosassa lähellä peruspalveluita.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Erätie 22

 • 87200 Kajaani

 • Kainuu

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 52

  Huoneen koko - 20 m2

  Valmistunut - 2017

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 2

 • Erikoisosaaminen : Muistisairaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Tarjoamme tehostettua ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille. Hoitotyön tavoitteena on ylläpitää ja tukea asukkaan suoriutumista päivittäisistä toiminnoistaan sekä auttaa asukasta toimintakyvyn ylläpidossa. Asukkaiden apuna ja tukena on ammattitaitoinen ja välittävä hoivahenkilökunta, joka on paikalla ympäri vuorokauden. Asukkaaksi pääsee joko kaupungin sitoumuksella, palvelusetelillä tai itsemaksavana.

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Hoivakodissa on 52 asuntoa. Asunnot ovat kooltaan 20m2 ja jokaisessa on oma tilava WC/kylpyhuone. Kahden hengen huoneiksi muunneltavia asuntoja on kaksi kappaletta, eli esimerkiksi pariskunnan on mahdollista muuttaa meille yhdessä asumaan. Jokaisessa huoneessa on hoivasänky patjoineen, muutoin asukas saa sisustaa huoneensa omilla tutuilla tavaroillaan. Hoivakodissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, sauna ja kolme ulkoterassia sekä turvallinen aidattu piha-alue, jolle on helppo päästä ulkoilemaan.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Attendo Marian Kartanossa elämä on aktiivista ja monipuolinen viriketoiminta rytmittää arkea. Henkilökunta järjestää asukkaille toimintatuokioita arkipäivisin ja asukkaiden toiveita kuunnellaan toimintaa suunnitellessa. Toimintatuokioissa lauletaan, muistellaan, jumpataan, luetaan lehtiä, ulkoillaan ja pelataan. Myös ateriahetket ovat tärkeää yhdessäolon aikaa joka virkistää arjessa. Meillä tarjoillaan maukasta oman keittiön kotiruokaa ja ruokalistoissa näkyvät asukkaiden toiveet sekä juhlapyhät.

Story image

Kuntouttava toiminta

Arki hoivakodissamme on asukkaidensa näköistä. Korostamme kuntoutuksen ja aktiivisen arjen merkitystä, ja meillä työskentelee fysioterapeutti osana moniammatillisia tiimejämme. Fysioterapeuttimme vastaa siitä, että kuntouttava hoitotyö on osana arjen toimintoja ja että se perustuu asukkaan omiin voimavaroihin.

Fysioterapeutti ohjaa esimerkiksi liikunta- ja muistikuntoutusryhmiä ja vastaa siitä, että asukkaillamme on käytössään tarpeelliset ja oikeanlaiset apuvälineet. Fysioterapeutti vastaa myös asukkaittemme kuntoutussuunnitelmista sekä yksilöllisistä kuntoutustavoitteista.

Kuntoutukseen liittyvissä asioissa voitte olla suoraan yhteydessä yksikön fysioterapeuttiin:

Hanna Junes, fysioterapeutti (AMK) / 041 731 7102, hanna.junes@attendo.fi

Tietoa meistä

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää