Hyppää sisältöön

Attendo Jyri

Attendo Jyri on ikäihmisten ja pitkäaikaissairaiden tehostetun palveluasumisen yksikkö, joka sijaitsee Joensuun lähellä, Liperin kunnassa Ylämyllyn taajamassa. Hoivakotia ympäröi kaunis mäntymetsä.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Hoprinkalliontie 1

 • 80400 Liperi

 • Pohjois-Karjala

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 60

  Huoneen koko - 15-19 m2

  Valmistunut - 2007

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Palveluseteli käy - Kyllä

  Ryhmäkodit - 4

 • Erikoisosaaminen : Muistisairaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä hoivaa

Jyrissä on neljä pienkotia, joissa on yhteensä 60 asukaspaikkaa. Toimintamme tavoitteena on tarjota asukkaille yksilöllistä ja laadukasta hoivaa ja huolenpitoa kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä. Moniammatillinen henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden. Asukkailla on omahoitaja nimettynä ja henkilökohtainen hoitosuunnitelma tehdään kuukauden sisällä muuttamisesta, tarvittaessa yhdessä omaisen ja sosiaalityöntekijän kanssa. Tilannetta arvioidaan ja suunnitelmaa muokataan aina tarpeiden muutosten mukaan.

Story image

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Hoivakodin vanha puoli on entinen varuskuntasairaala, jonka viereen samaan pihapiiriin on rakennettu laajennusosa. Jokaisella asukkaalla on oma asuntonsa, jonka voi sisustaa mieleisekseen omilla tutuilla tavaroillaan. Asunnoista 52 on yksiöitä ja neljä kahden hengen asuntoja. Jyrissä on viihtyisät yhteiset tilat, saunaosasto sekä piha-alue. Lähistöllä sijaitsee koulu ja päiväkoti, joiden kanssa teemme yhteistyötä.

Story image

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Piha-alue tarjoaa mukavaa puuhastelua ja viehättävän oleskeluympäristön. Yksilölliset tarpeet ja mieltymykset huomioidaan toiminnallisia tuokioita suunniteltaessa. Juhlapyhät rytmittävät vuotta ja niihin valmistaudutaan perinteisillä tavoilla ja kannustetaan asukkaita osallistumaan omien kykyjen ja voimavarojen mukaan. Päivän lehden lukeminen, erilaiset muistelot, leipominen, laulu, lapsivieraat, jumppa, hartaudet, kaverikoirat, ulkoilu, retket, grillaushetket, saunapäivät ja omaisten illat kuuluvat Attendo Jyrin virikkeelliseen elämään. Vapaaehtoistoimijat rikastuttavat asukkaiden elämää.

Quote

"Äitini on ollut hoivakodissa nyt n. puolen vuoden ajan. Kuluneena puolena vuotena äiti on virkistynyt, ruokahalu on parantunut ja yleiskunto kohentunut. Häntä on huomioitu hyvin yksilönä ja otettu mukaan yhteisiin toimintoihin voinnin sallimissa rajoissa. Äidilläni on nimetyt omahoitajat, joiden puoleen on ollut helppo kääntyä äitini asioissa. Perheemme on ollut tyytyväinen äitini saamaan hoivaan ja huolenpitoon!"

Devider

Mies

Hoivakoti Jyrin asukkaan poika perheineen

Tietoa meistä

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso täältä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää