Hyppää sisältöön

Attendo Vuolingonhovi

Mikkelin Rantakylässä sijaitseva Attendo Vuolingonhovi on viihtyisä ja kodikas hoivakoti ikääntyneille, kun itsenäinen asuminen omassa kodissa ei enää ole mahdollista. Henkilökunta on asukkaiden apuna ja tukena ympäri vuorokauden.

Yhteystiedot

Osoite

 • Ylännetie 1

 • 50600 Mikkeli

 • Etelä-Savo

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 61

  Huoneen koko: 21,5-25 m2

  Hyvinvointialue: Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa

  24/7 hoitaja: Kyllä

 • Omavalvontasuunnitelma

Yksilöllistä hoivaa

Tavoitteenamme on säilyttää asukkaan elämä laadultaan ja sisällöltään samansuuntaisena kuin ennen meille muuttoa. Kohtaamme asukkaan yksilöllisesti ja hänen toiveitaan kuunnellen. Keskeisintä toiminnassamme on asukkaan hyvinvointi, jatkuva toiminnan kehittäminen ja henkilökunnan osaaminen.

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Jokaisella asukkaalla on oma 21,5–25 m2 kokoinen huone, jonka asukas saa sisustaa mieleisekseen omilla tutuilla tavaroillaan. Asuntoon kuuluu tilava WC/kylpyhuone. Hoivakodissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat jokaisessa ryhmäkodissa. Asukkailla on käytössään myös hoivakodin turvallinen piha-alue sekä saunatilat.

Pariskunnalla on niin halutessaan mahdollisuus asua samassa huoneessa.

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Vuolingonhovissa teemme retkiä, ulkoilemme sekä juhlimme perinteitä ja teemapäiviä. Kannustamme asukkaitamme aktiivisuuteen, eikä ketään jätetä yksin, vaan jokainen asukas on osa yhteisöämme. Terassit ja parvekkeet mahdollistavat ulkona istumisen lähes ympäri vuoden.

Kesäaikana piha-alueella on ryhmäkodeittain ja koko talon yhteisinä toiminnallisia kilpailuja sekä pihatreffejä.

Ulkoilu ja liikunta ovat tärkeitä terveydelle, toimintakyvyn säilymiselle ja mielen virkeydelle. Jokainen pääsee halutessaan nauttimaan raittiista ilmasta. Ulkona liikkumisen lisäksi vietämme paljon aikaa pelien, lauluhetkien, kahvituokioiden ja leppoisan rupattelun lomassa.

Lisätietoja palveluistamme

Maukasta kotiruokaa

Maukasta kotiruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Yhteiset ateriat ovat tärkeä osa hyvää hoivaa. Katso tästä, mitä tänään on ruoaksi.

Lue lisää
Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Miten hoivakodin asukkaaksi pääsee, mitä tukia voin saada, voinko muuttaa yhdessä puolison kanssa? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Lue lisää
Lue lisää palveluistamme

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme yksilöllisiä asumis- ja hoivapalveluita ikäihmisille ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Tietoa muuttajalle

Tietoa muuttajalle

Muutto hoivakotiin on suuri muutos ja uusi elämänvaihe voi mietityttää. Myös omaisilla voi herätä kysymyksiä, millaista läheisen elämä on Attendo-kodissa. Polku uuteen kotiin -oppaaseen olemme keränneet tietoa siitä, mitä hoivakotiin muuttaessa käytännössä tapahtuu. Lataa opas tästä:

Lue lisää