Attendo Terapia Päijät-Häme

Attendo Terapia Päijät-Häme tarjoaa yksilöllisiä fysioterapiapalveluita eri-ikäisille asiakkaille vastaanotto- ja kotikäynteinä Päijät-Hämeen alueella. Tarjoamme myös lymfaterapiaa ja hierontaa. Tervetuloa asiakkaaksi!

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Vesijärvenkatu 5-7 B

 • 15100 Lahti

 • Päijät-Häme

 • Kartta

Tietoja

 • Erikoisosaaminen - Fysioterapia, Lymfaterapia, Hieronta

  Hyvinvointialue - Päijät-Hämeen hyvinvointialue

  Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja Päijät-Hämeen hyvinvointialueella.

Fysioterapia-asiakkaaksi

Fysio- ja lymfaterapia voidaan toteuttaa joko vastaanottotiloissamme tai asiakkaan omassa luonnollisessa toiminta- ja elinympäristössä. Terapiapalveluiden sopimuskumppaneina ovat Kela sekä Päijät-Hämeen hyvinvointialue. Asiakkaaksi voi tulla myös vakuutusyhtiön maksusitoumuksella, lääkärin lähetteellä tai itse maksavana asiakkaana. Attendo Terapia Päijät-Häme tarjoaa kuntoutuspalveluita Lahden sekä ympäryskuntien asukkaille.

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan aina fysioterapiajakson alussa yksilöllinen kuntoutussuunnitelma. Suunnitelma tehdään yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan oman motivaation, kiinnostuksen kohteiden ja yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kuntoutuksessa huomioidaan asiakkaan elämäntilanne ja toimintaympäristö. Kuntoutuksen tavoitteena on yhdessä laadittujen tavoitteiden saavuttaminen ja sujuvampi arki.

Osaava ja välittävä henkilökunta vastaa mielellään kysymyksiisi kuntoutukseen liittyen. Ota yhteyttä Jonna Metso-Ojalaan tai suoraan terapeuttiin ja tiedustele vapaita paikkoja. Terapeuttien yhteystiedot löytyvät alempaa tältä sivulta.

Tasokkaat tilat ja ammattitaitoinen henkilöstö

Avarat ja viihtyisät vastaanottotilanne sijaitsevat aivan Lahden keskustan tuntumassa, osoitteessa Vesijärvenkatu 5-7 B, 15100 Lahti. Tiloissa on huomioitu esteettömyys. Käytössämme on monipuolisia kuntoutusvälineitä, joita hyödynnetään osana terapian toteutusta. Attendo Terapia Päijät-Hämeen laillistetut, ammattitaitoiset terapeutit vastaavat kuntoutujan terapian suunnittelusta ja toteutuksesta. Attendo Terapiapalveluiden ammattilaisilla on vankka fysioterapiakokemus ja koulutustausta erityisesti vaikeavammaisten, neurologisten sekä ikääntyneiden kuntoutuksesta. Henkilöstön ammattitaidosta pidetään huolta lisä- ja täydennyskoulutusten avulla.

Lymfaterapia

Lymfaterapialla vaikutetaan parasympaattiseen hermostoon (kipu lievittyy ja keho & mieli rentoutuu) ja siinä huomioidaan asiakas kokonaisvaltaisesti. Otteet tuntuvat kevyeltä hieronnalta, jonka rauhallinen ja tasainen rytmi sekä laajat otteet rentouttavat. Otteet eivät liu’u ihon pinnalla eikä käsittelyssä käytetä öljyä. 

Lymfaterapia tekniikassa ihoa liikutetaan kolmeen eri suuntaan painetta vaihdellen. Näin saadaan laaja venytysärsyke ihoon, sidekudokseen ja sen eri rakenteisiin ja osiin. Pinnallinen imusuonisto aktivoituu pumppaavassa kevyessä käsittelyssä ja aktivoi koko imusuonijärjestelmän myös syvyydessään. Lymfaterapiatekniikalla huolletaan siis kokonaisvaltaisesti kehon sidekudosta. Toimiva imunestekierto on elintärkeä kehon nestetasapainon ylläpitämiseksi.

Lymfaterapia kokonaisuutena käsittää:

 • manuaalisen lymfahoidon
 • kompressiohoidon (sidonta ja lääkinnälliset hoitotuotteet)
 • liikehoidon, ihonhoidon sekä ravinnon opastuksen

Lymfaterapia ei sisällä mahdollisia hoidossa käytettäviä sidostarpeita, jotka laskutamme erikseen.

Attendo Terapia Päijät-Hämeessä lymfaterapiahoitoja antaa Fysioterapeutti ja Vodder-Lymfaterapeutti Mari Niemelä.

 

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sopimuskunnat

 • Fysioterapia: Lahti, Hollola, Kärkölä, Orimattila, Iitti

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että pystyt sairaudestasi tai vammastasi huolimatta tekemään töitä tai selviytymään arkielämän toiminnoista paremmin. Kuntoutus on Kelan järjestämä ja rahoittama. Kaikki kuntoutujan etuudet maksaa Kela. Tarkempia tietoja Kelan etuuksista, kuten kuntoutuksesta, matkakorvauksista ja vammaisetuuksista saat Kelan sivuilta.

Tietoa Kelan etuuksista

Olemme Päijät-Hämeen hyvinvointialueen lääkinnällisen avofysioterapian palveluntuottaja

 • Aikuisten yksilöfysioterapia
 • Aikuisten allasterapia
 • Aikuisten lymfaterapia
 • Veteraanikuntoutus, fysioterapia

Lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on ylläpitää ja edistää asiakkaiden arjen toimintakykyä ja tukea turvallista kotona asumista silloin, kun kotona pärjääminen ja arjen toiminnoista suoriutuminen on heikentynyt ikääntymisen, sairastumisen tai onnettomuuden seurauksena ja toimintakyky laskenut merkittävästi. Kotona tapahtuvan kuntoutuksen tavoitteena on vahvistaa asiakkaan kykyä toimia mahdollisimman itsenäisesti omassa arjessaan ja löytää asiakkaalle mielekkäät tavat pitää huolta omasta terveydestään ja toimintakyvystään. Kuntoutukseen voidaan ohjautua maksusitoumuksella kotihoidon tai omaishoidon kautta, sairaalan tai muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kuntoutustarpeen arvioinnin esimerkiksi muistipoliklinikan, apuvälinekeskuksen tai vammaispalvelun kautta sekä asiakkaan tai hänen omaisensa omasta aloitteesta.

Tarkempia tietoja lääkinnällisen kuntouksen maksusitoumusasioista saat Päijät-Hämeen hyvinvointialueen sivuilta

Kysy lisää ajanvarausnumerostamme puh. 041 730 9539 tai jonna-metso-ojala@attendo.fi

Hinnasto

Fysioterapia 60 min 59 €
Fysioterapia 45 min 53 €
Fysioterapia 30 min 49 €

 

Lymfaterapia 90 min 85 €
Lymfaterapia 60 min 63 €
Lymfaterapia 45 min 55 €
Lymfaterapia 30 min 49 €

Hinnat itsemaksaville asiakkaille.

Seuraa meitä instagramissa

Terapia Päijät-Häme on myös instagramissa. Katso, mitä meillä tapahtuu!


Terapia Päijät-Hämeen instagram

Terapeuttimme

Laura Kiiskilä

Fysioterapeutti, Koulutettu hieroja/urheiluhieroja

Laura Kiiskilä

 • laura.kiiskila@attendo.fi
 • 041 732 2297
 • Palvelukielet: suomi ja englanti

  Valmistuin fysioterapeutiksi Lahden AMK:sta lokakuussa 2019.Aloitin työt fysioterapeuttina Attendon avofysioterapian palveluissa maaliskuussa 2023.
  Valmistumisen jälkeen minulla on ehtinyt kertyä kokemusta geriatrisesta, neurologisesta sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiasta. Lisäksi olen työskennellyt myös allasterapian, veteraanikuntoutuksen sekä keuhkosairauksien osastolla Jorvissa. Asiakaskunta on tähän asti koostunut pääasiassa työ- ja ikäihmisistä. Olen koulutukseltani lisäksi myös koulutettu hieroja/urheiluhieroja, johon valmistuin vuonna 2015. Minulle tärkeintä fysioterapeutin työssä on ottaa asiakas huomioon kokonaisuutena, luoda luottamuksellinen ja lämmin terapiasuhde. Haluan auttaa jokaista asiakasta löytämään toimivimmat keinot saavuttaa omat tavoitteensa ja voimaan arjessaan paremmin.

Mari Niemelä

Fysioterapeutti, lymfaterapeutti

Mari Niemelä

 • mari.niemela2@attendo.fi
 • 041 731 9111
 • Osaamisalueet: Lymfaterapia, manuaalinen lymfahoito, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, neurologinen fysioterapia sekä ryhmäliikunta.

  Palvelukieli: Suomi, englanti
  Olen työskennellyt fysioterapeuttina vuodesta 2007 lähtien. Attendon terapiapalveluilla olen aloittanut kesällä -22. Työvuosien varrella tutuiksi ovat tulleet erityisesti ikääntyneet ja neurologiset kuntoutujat sekä lymfaterapian eri asiakasryhmät. Minulle tärkeää fysioterapeuttina on luoda rento ja vuorovaikutteinen ilmapiiri, asiakaslähtöisyys sekä laadukas ja ammattitaitoinen terapia. Fysio- ja lymfaterapiassa lähtökohtana on asiakkaan kokonaisvaltainen kehon ja mielen hyvinvointi.

Riina Kettula

Fysioterapeutti

Riina Kettula

 • riina.kettula@attendo.fi
 • 041 731 1717
 • Olen valmistunut fysioterapeutiksi Lahessa, vuonna 2008 LAMK:sta. Asiakaskokemusta minulle on kertynyt usean vuoden ajalta ikääntyneiden ja muistisairaiden kuntoutuksesta työskennellessäni mm. apuvälinepalveluissa, ikääntyneille suunnatun päivätoimintayksikön ja eri hoivapalveluiden tarjoajien fysioterapeuttina. Kuntoutuksessa pyrin kohtaamaan asiakkaan kokonaisvaltaisesti ja voimavaralähtöisesti yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioiden.

Kiira Kinnunen

Fysioterapeutti

Kiira Kinnunen

 • kiira.kinnunen@attendo.fi
 • 041 731 6254
 • Olen Lahdessa asuva, vuonna 2021 LAB-ammattikorkeakoulusta valmistunut fysioterapeutti. Aloitin työni Attendolla tammikuussa 2022 ja työskentelen ikääntyneiden kuntoutustyössä Päijät-Hämeessä. Työnkuvaani kuuluu mm. ryhmä- ja yksilöfysioterapian ohjaus, hoitohenkilökunnan ergonomiaohjaus sekä apuvälinetarpeen arviointi. Olen fysioterapeutin lisäksi koulutettu hieroja, joten manuaaliset taidot ovat vahvuutenani. Parasta työssäni on erilaiset asiakaskohtaamiset, monipuolisuus sekä itsenäinen työskentely.

Senja Kyöstilä

Fysioterapeutti

Senja Kyöstilä

 • senja.kyostila@attendo.fi
 • 041 731 3704
 • Kielitaito: Suomi, Englanti
  Olen fysioterapeutti Senja Kyöstilä ja olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2021 LAB-ammattikorkeakoulusta. Lisäksi olen valmistunut koulutetuksi hierojaksi vuonna 2015. Työkokemusta minulta löytyy erityisesti ikääntyneiden parissa työskentelystä ja fysioterapeuttina Attendon terapiatiimissä aloitin marraskuussa 2021. Työssäni huomioin jokaisen asukkaan omana yksilönä ja pyrin löytämään keinoja toimivaan ja mielekkääseen arkeen. Lisäksi haluan luoda luottamuksellisen ja lämpimän suhteen niin asukkaan kuin heidän lähipiirinsä kanssa.

Marika Läylönen

Fysioterapeutti

Marika Läylönen

 • marika.laylonen@attendo.fi
 • 041 730 9708
 • Valmistuin silloisesta Lahden AMK:sta kesäkuussa 2019. Ennen Attendolle siirtymis-tä työskentelin 1,5 vuotta pienessä fysioterapiayrityksessä, jossa sain paljon monipuolista ja hyödyllistä työkokemusta muun muassa ryhmänohjauksista ja eri asiakasryhmien yksilöfysioterapiasta. Olen työskennellyt pääosin aikuisten ja ikäihmisten parissa, nyt viimeiset kaksi vuotta tehostetun palveluasumisen puolelle Orimattilassa. Ikäihmisten kanssa työskenteleminen on minulla lähellä sydäntä ja olen aidosti kiinnostunut meidän asiakkaiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn tukemisesta erilaisin fysioterapian keinoin.

Laura Markkanen

Fysioterapeutti

Laura Markkanen

 • laura.markkanen@attendo.fi
 • Valmistuin fysioterapeutiksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2022. Työni Attendo Terpiapalveluissa aloitin maaliskuussa 2023. Työskentelen ikääntyneiden hoivakodissa Heinolassa. Työni sisältää mm. yksilö- ja ryhmäfysioterapian ohjausta, apuvälinetarpeen arviointia ja moniammatillista tiimityöskentelyä. Parasta työssäni on lämpimät ihmiskohtaamiset, ihmisten auttaminen ja asiakkaiden onnistumisen kokemukset.

Anna Peltola

Fysioterapeutti

Anna Peltola

 • anna.peltola@attendo.fi
 • 041 731 3076
 • Kielitaito: Suomi & Englanti

  Olen valmistunut fysioterapeutiksi LAB-ammattikorkeakoulusta jouluna 2022. Työkokemusta minulta löytyy mm. liikunnan saralta, kasvatusalalta lasten parissa kuin myös ikääntyneiden hoitotyöstä. Fysioterapeuttina pyrin aina kohtaamaan jokaisen yksilönä ja toteuttamaan kuntoutusta asiakaslähtöisesti.

Oona Toivonen

Fysioterapeutti

Oona Toivonen

 • oona.toivonen@attendo.fi
 • 041 731 7901
 • Valmistuin fysioterapeutiksi LAB-ammattikorkeakoulusta marraskuussa 2022, mutta Attendo Terapiapalveluilla olen kuitenkin työskennellyt jo opintojen loppuvaiheessa, toukokuusta 2022 lähtien. Aikaisemmalta koulutukseltani olen koulutettu hieroja, ja olen tehnyt yli viisi vuotta yrittäjänä hierojan töitä. Työskentelin pääasiassa työikäisten kanssa, mutta asiakaskuntaan mahtui myös lapsia, nuoria ja ikääntyneitä.

Lotta Tolvanen

Fysioterapeutti

Lotta Tolvanen

 • lotta.tolvanen@attendo.fi
 • 041 731 6338
 • Olen vuonna 2008 Lahden ammattikorkeakoulusta valmistunut fysioterapeutti ja työskennellyt viime vuodet ikäihmisten parissa. Kokemusta on kertynyt myös tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta sekä ryhmänohjauksesta yli 15 vuoden ajalta niin lasten, työikäisten kuin ikääntyneiden parissa. Monipuolinen viriketoiminta on lähellä sydäntäni ja pyrin toteuttamaan kuntoutusta asiakkaan yksilöllisten kiinnostuksenkohteiden ja vahvuuksien pohjalta.

Emmi Virinsalo

Fysioterapeutti

Emmi Virinsalo

 • emmi.virinsalo@attendo.fi
 • 041 732 0606
 • Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2015 Lahden ammattikorkeakoulusta. Olen työskennellyt suuren osani työurasta ikääntyneiden kuntoutuksen parissa. Lisäksi olen työskennellyt mm. kuntosalilla ja kirurgian osastoilla. Apuvälineosaamista minulla on aiemmista työtehtävistäni sairaalan, tehostetun palveluasumisen ja kotihoidon fysioterapeuttina. Lisäkoulutusta minulla on kinestetiikan puolelta. Parasta fysioterapeutin työssä on nähdä asiakkaiden onnistumisen kokemuksia.

Jonna Metso-Ojala

Vastaava terapeutti

Jonna Metso-Ojala