Hyppää sisältöön

Attendo Tuuttikoti

Attendo Tuuttikoti Kuopiossa tarjoaa asumispalvelua kehitysvammaisille ja autismin kirjon lapsille ja nuorille. Kodissa on seitsemän paikkaa. Moniammatillinen työyhteisö on lasten ja nuorten tukena ympäri vuorokauden.

Yhteystiedot

Osoite

 • Tuuttikuja 5

 • 70780 Kuopio

 • Pohjois-Savo

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 7

  Huoneen koko: 21 m2

  24/7 hoitaja: Kyllä

  Ryhmäkodit: 2

 • Erikoisosaaminen: nuoret autismikirjo
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Arkisin lapset käyvät koulua tai osallistuvat päivä ja viriketoimintaan. Attendo Tuuttikodilla on huomioitu erityisesti autisminkirjon lasten ja nuorten erityistarpeet. Lapsikohtaisesti päivä strukturoidaan päivä- tai viikkotaululle. Kommunikaation tukena Tuuttikodilla käytetään aktiivisesti kuvia, toimintatauluja, viittomia sekä lasten omia kommunikaation apuvälineitä. Toiminta toteutetaan pienryhmissä tai yksilöllisessä ohjauksessa lasten tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. Yksilökeskeisillä elämänsuunnittelun menetelmillä lapset ja nuoret sekä heidän perheensä otetaan mukaan hoidon suunnitteluun. Teemme aktiivista yhteistyötä myös koulujen sekä terapeuttien kanssa.

Story image

Oma koti

Attendo Tuuttikoti sijaitsee Kuopiossa kauniilla Leväsen asuinalueella hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Kävelymatkan päästä löytyvät monipuoliset palvelut, kuten kauppakeskus, kirjasto ja kylpylä. Lisäksi lähiympäristöstä löytyy luontoa, mukavia kävelyreittejä sekä uimaranta. Asunnot ovat noin 21 neliöisiä, asunnoissa on oma tilava wc-suihku. Tuuttikodissa on ryhmäkodeilla yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat. Palvelukodissa on myös yhteinen sauna ja piha-alue. Kaikki tilat on suunniteltu erityisryhmien tarpeet huomioiden. Tuuttikodin omassa pihassa on mahdollisuus keinua, hyppiä trampoliinilla, pelata pihapelejä tai palloa. Isolla katetulla terassilla on mukava kesällä vaikka syödä välipala tai rentoutua.

Story image

Omannäköistä elämää

Attendo Tuuttikodilla eletään kodinomaista ja aktiivista arkea. Arkea rytmittävät päivittäiset askareet, koulu ja opiskelu, työtoiminta ja harrastukset. Iltaisin ja viikonloppuisin sekä koulujen loma-aikoina harjoitellaan erilaisia arjen taitoja koti- ja lähiympäristössä sekä järjestetään vapaa-ajan touhuja lasten ja nuorten toiveiden mukaan. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä.

Lue lisää palveluistamme