Hyppää sisältöön

Yksilöllistä arkea yhdessä

Palvelukoti on asukkaiden oma koti, jossa työntekijät käyvät työskentelemässä. Asukkaat kalustavat ja sisustavat omat huoneensa tai asuntonsa, joten jokaisen koti on omannäköinen. Yksilöllistä asumista täydentää yhteisöllinen toiminta, jota vahvistetaan muun muassa yhteisillä tapahtumilla ja asukaskokouksilla. Me näemme, että yhteisöllisyys on voimavara. Asukkaalle tärkeät ihmiset ovat aina tervetulleita palvelukoteihimme!

Mielekäs tekeminen tukee hyvinvointia

Kaikki toimintamme lähtee liikkeelle yksilökeskeisyydestä: jokainen nähdään ainutlaatuisena yksilönä, jolla on kykyjä, haluja ja tarpeita. Meillä asukas on aina osallinen omassa arjessaan.

Meillä jokaiselle taataan harrasteita, jotka tuovat elämän merkitystä ja sisältöä. Aktiviteetteja järjestetään toiveiden ja tarpeiden mukaisesti: ulkoilua, liikuntaa, pelejä, askartelua, konsertteja tai vaikkapa erilaisia retkiä. Asukasta tuetaan pitämään huolta hänen omasta kodistaan hänen omat voimavaransa huomioiden. Lisäksi kodin ulkopuolinen työ sekä opiskelumahdollisuudet järjestetään kaikille, joiden elämäntilanne sen mahdollistaa.

Osalla paikkakunnista tarjoamme myös henkilökohtaisen avustajan palveluita.

Miten asukkaaksi palvelukotiin?

Attendon palvelukoteihin pääsee asumaan hyvinvointialueen vammaispalveluiden sosiaalityöntekijän tai palvelunohjaajan kautta. Voit myös kysyä apua ja lisätietoja aluepäälliköiltämme tai suoraan sinulle sopivan Attendo-kodin johtajalta.

Vammaispalveluiden yhteystiedot

"Hyvin oon viihtyny. Täälä on kotosaa, kun on keittäjä ja kaikki."

Mies, 29 vuotta

Asukas

Palveluita erilaisiin tarpeisiin

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat paljon apua ja tukea. Henkilökuntamme on paikalla vuorokauden ympäri.

Palveluasuminen

Palveluasumisessa henkilö saa apua ja tukea päivittäin, mutta pärjää melko itsenäisesti eikä kaipaa tukea yöaikaan.

Tukiasuminen

Meillä on mahdollista asua tukiasunnossa, jossa elämä on itsenäistä, mutta tuki ja apu on lähellä. Tukiasunnot sijaitsevat usein omassa rakennuksessaan, esimerkiksi rivitalossa, joka on samassa pihapiirissä palvelukodin kanssa.

Päivätoiminta

Päivätoiminta tukee itsenäisessä elämässä suoriutumista ja sosiaalisia taitoja. Päivätoimintalla vahvistetaan niitä taitoja, joita vammaiset henkilöt tarvitsevat selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämän toiminnoista. Päivätoimintaan hakeudutaan kunnan sosiaalityöntekijän kautta.

"Aktiivinen ja osallistava toimintatapa on tuonut meidän nuorelle reilusti lisää itseluottamusta. Parasta palvelukodissa on aivan huippu henkilökunta!"

Asukkaan äiti

Attendo Mansikki

Seuraa arkeamme somessa

Attendo-palvelukodeilla on myös omia instagram-tilejä, löydät ne kotien omilta sivuilta.


Seuraa facebookissa