Hyppää sisältöön

Miten Attendolle pääsee asukkaaksi?

Voit olla suoraan yhteydessä siihen Attendo-kotiin, josta olisit kiinnostunut. Johtajamme osaavat neuvoa sinua prosessissa eteenpäin. Voit hakea yksiköitä alueellisesti tai palveluittain täältä.

Voinko tulla yksikköön itsemaksavana?

Kyllä. Voit olla suoraan yhteydessä haluamaasi yksikköön. Löydät kaikki kotimme sekä kotikohtaiset yhteystiedot täältä.

Kuinka kauan voin asua Attendo-kodissa?

Asumisen kesto riippuu sinun tarpeistasi ja toiveistasi.

Sairauteni on etenevä, tarvitseeko minun siirtyä jonnekin muualle saattohoitoon?

Ei tarvitse, mikäli terveydentilasi ei elämän loppuvaiheessa edellytä sairaalatasoista terveydenhoitoa. Työntekijämme ovat ammattilaisia ja saattohoito on osa työtämme.

Saanko käyttää päihteitä?

Kunnioitamme asukkaidemme itsemääräämisoikeutta liittyen laillisiin päihteisiin. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että yhteisössä asuminen edellyttää aina toisten huomioon ottamista ja päihteiden vaikutuksen allakin toiminnan ja käytöksen on oltava rauhallista ja toiset huomioon ottavaa. Kotiemme sisätilat ovat savuttomia, mutta ulkotiloista löytyvät tupakkapaikat.

Voinko tuoda omat huonekaluni?

Tottakai! Asuntomme vuokrataan sinulle lähtökohtaisesti kalustamattomina ja voit sisustaa kotisi juuri sinun näköiseksesi. Mikäli sähkösänky tukee henkilöstömme työergonomiaa sinua avustettaessa, sänky tulee meidän toimestamme. Voimme jutella tästä lisää tutustumiskäynnillä!

Saako luonani käydä perheenjäseniä tai ystäviä?

Tottakai! Pidempiaikaisesta viipymisestä, kuten yöpymisestä, on hyvä sopia Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Voinko muuttaa lemmikin kanssa?

Hyvin käyttäytyvät lemmikit ovat lähtökohtaisesti tervetulleita meille ja meillä on asunutkin mm. avustajakoira. Kotimme ovat kuitenkin hyvin erilaisia, joten ajantasaisen tiedon aiheesta saat ottamalla yhteyttä yksikköön, josta olisit kiinnostunut, ja tulemalla sen jälkeen vierailulle lemmikkisi kanssa.

Kenelle tietojani luovutetaan?

Tietojen luovutusta varten sinulta pyydetään kirjallinen lupa. Varsinainen rekisterinpitäjä on kotikuntasi, jonne meillä olon aikana tehdyt kirjaukset toimitetaan asumisesi päätyttyä automaattisesti.

Onko muistisairaan läheiseni mahdollista asua yksikössänne?

Monella asukkaallamme on muistiin liittyviä haasteita. Kotimme ovat kuitenkin hyvin erilaisia, joten ajantasaisen tiedon aiheesta saat ottamalla yhteyttä yksikköön, josta olette kiinnostuneita. Johtajamme kertovat mielellään yksiköistämme ja siitä tukevatko mm. tilaratkaisumme muistisairaan läheisenne turvallista asumista.

Ryhmämuotoinen asuminen tuntuu kovin vieraalta ajatukselta. Miten se toimii arjessa ?

Monelle asukkaallemme ryhmämuotoiseen asumiseen muuttaminen on ollut iso muutos elämässä ja on luonnollista, että se herättää ajatuksia ja kysymyksiä. Käytännössä yksiköissämme jokaisella asukkaalla on käytössään oma asunto/huoneisto sekä yksikön yhteiset tilat. Se kuinka paljon haluaa viettää aikaa yhteisissä tiloissa tai omassa rauhassa, on jokaisen asukkaan oma ratkaisu. Halutessanne myös ruokailut on mahdollista toteuttaa omaan asuntoon. Ryhmämuotoisen asumisen ehdoton vahvuus on kuitenkin siinä, että sinun ei halutessasi tarvitse olla koskaan yksin vaan aina on seuraa ja tukea tarjolla.

Miten voin antaa palautetta?

Voit aina olla yhteydessä oman tai läheisesi hoivakodin johtajaan, alueen aluepäällikköön tai aluejohtajaan. Attendolla on lisäksi käytössä sähköinen palautekanava, johon voi jättää palautetta halutessaan nimettömästi. Löydät palautekanavan täältä.