Attendo Sabinantupa

mielenterveyskuntoutujat Mustasaari · päihdekuntoutujat Mustasaari · päihdekuntoutus Mustasaari

Mustasaaressa sijaitseva Sabinan tupa on uusi 15 -paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kuntoutusyksikkö.

Yksikönjohtaja

Juulia Nurmi

Puhelin: 044 445 6830

Tavoitettavissa arkisin 8-15

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Kuntoutusyksikkö yleinen puhelinnumero puh. 044 724 1319

Ohjaajat: 044 724 1319
Ohjaajat: 044 724 1319

Osoite

Sabinantie 1, 65610, Mustasaari

Lisätietoja

Alkuvuodesta 2016 ovensa avannut Mustasaaressa sijaitseva Sabinan tupa on uusi 15 paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kuntoutusyksikkö, osoitteessa Sabinantie 1, Mustasaari. Sabinan tupaan voivat tulla asukkaiksi kuntoutujat, jotka tarvitsevat tehostettua asumispalvelua. Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ympärivuorokautista tukea ja ohjausta tarvitseville, jotka eivät itse suoriudu arjen päivittäisistä toiminnoista. Kodissa työtekijä on paikalla 24 tuntia vuorokaudessa asukkaiden apuna, tukena ja turvana.

Sabinan tupa - parempaa arkea

Sabinan tupa on jaettu viihtyisiltä tiloiltaan kolmeen viiden hengen soluun. Kodin jokaisella kuntoutujalla on käytössään oma huone, jossa on tilavat ja ajanmukaiset wc- ja kylpyhuonetilat. Kuntoutuja voi halutessaan sisustaa huoneen mieleisekseen omilla tutuilla ja rakkailla tavaroillaan. Tarvittaessa kuntoutujalla on myös mahdollista saada apua yksiköstä esimerkiksi huonekalujen hankintaan. Kodin viihtyisissä yhteisissä tiloissa asukkaat voivat rentoutua, viettää aikaansa sekä puuhata erilaisia arjen askareita. Sabinan tuvan keittiössä kodin emäntä tarjoilee asukkaille maistuvaa ruokaa ja valmistaa herkkuja kahvihetkiin ja erilaisiin juhliin. Kodin pihamaalle pääsee ulkoilemaan ja virkistäytymään vuoden ympäri ja sauna lämpiää aina halukkaille.

Portaattomia asumismuotoja

Sabinan tuvassa kuntoutuksessa huomioidaan jokaisen yksilön ainutlaatuiset voimavarat ja elämäntarina, sekä tuetaan kuntoutujaa kohti parempaa arjen- ja elämänhallintaa. Sabinan tuvassa asukkaille tarjotaan mahdollisuus palata parempaan arkeen aktivoinnin, tuen ja yksilöllisen kuntoutuksen avulla. Yksikössä aktiivisesti tuetaan ja ohjataan kuntoutujan oma-aloitteisuutta sekä vahvistetaan turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunteita. Kodissa kuntoutuja saa mahdollisuuden edetä kohti itsenäisempää elämää joustavasti eri asumismuotojen mahdollistamalla tuella.

Ratkaisukeskeinen yhteistöhoito

Kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa hyödynnetään RAI-arviointia sekä Oma-arviointia. Arviointeja hyödynnetään myös kuntoutussuunnitelman teossa, jossa huomioidaan ja määritellään kuntoutujan yksilölliset voimavarat. Toiminnan ideologiana on ratkaisukeskeinen yhteisöhoito. Kuntoutusyksikössä noudatettava ideologia mahdollistaa kuntoutujalähtöisen toiminnan suunnittelun ja kuntoutussuunnitelman teon sekä päivittämisen.

Henkilökunta asukkaiden tukena

Kuntoutusyksikössä asukkaita on tukemassa ja auttamassa vuorokauden jokaisena hetkenä sydämellään työtään tekevä Sabinan tuvan ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta. Sosiaali- ja terveysalalle koulutuksensa saaneella henkilökunnalla on myös erityisosaamista mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kanssa tehtävästä työstä. Asukkaiden läheiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan asukkaan kuntoutukseen sekä kodin arkeen, aina asukkaan toivoessaan.   Sabinan tupaa palvelee sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisia kuntoutujia.