Hyppää sisältöön

Attendo Siilinhelmi

Palvelukoti Attendo Siilinhelmi tarjoaa Siilinjärvellä monipuolisia asumispalveluja eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille.

Yhteystiedot

Unit contact image

Osoite

 • Soutajantie 3

 • 71800 Siilinjärvi

 • Pohjois-Savo

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 71

  Huoneen koko - 20-28 m2

  Valmistunut - 1997

  Ryhmäkodit - 3

  kuntouttava palveluasuminen

 • Erikoisosaaminen : psykogeriatria haastavasti käyttäytyvät asukkaat nuoret kaksoisdiagnoosiset asukkaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Tavoitteellista tukea

Siilinhelmi tarjoaa palveluja eri ikäisille aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Tarjottaviin palveluihin kuuluu ympärivuorokautinen-, palvelu- ja tuettuasuminen. Siilinhelmi koostuu päätalosta ja tukiasunnoista. Päätalossa on kolme ryhmäkotia omissa kerroksissaan ja tukiasunnot sijaitsevat erillään pienen matkan päässä päätalolta. Päätalossa 1. kerroksessa tarjotaan ympärivuorokautista palvelua 18 asukkaalle, 2. kerroksessa tarjotaan palveluasumista 19 asukkaalle ja 3. kerroksessa tarjotaan niin palveluasumista kuin myös ympärivuorokautista asumista. Lisäksi 3. kerroksessa sijaitsee intervallihuone. Tukiasunnoilta löytyy 16 tavallista vuokra-asuntoa ja niiden lisäksi tukiasunnoilla on talon yhteiset tilat, jossa järjestetään yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa. Tukiasunnoilla on myös valmiiksi kalustettu asunto, jossa on mahdollista harjoitella tukiasunnoilla asumista. Asukkaille tehdään yksilölliset kuntoutussuunnitelmat yhdessä asukkaan, läheisten, omaohjaajan sekä sijoittajatahon palveluohjaajan kanssa. Kuntoutussuunnitelmaa päivitetään jatkuvasti. Palvelukoti Siilinhelmen rakenne tarjoaa hyvän mahdollisuuden kuntoutumiselle asteittain Siilinhelmen kuntoutumisen portaita astellen.

Story image

Oma koti

Siilinhelmessä jokaisella asukkaalla on päätalolla oma huone ja kunnioitamme jokaisen yksityisyyttä. Asukkaat voivat sisustaa huoneensa haluamallaan tavalla omilla tavaroillaan. Huoneiden koko on noin 20 neliötä ja jokaisessa on oma kylpyhuone. Siilinhelmestä löytyy yhteiset saunatilat pohjakerroksesta sekä 1. kerroksesta. Jokaisessa kerroksessa on myös yhteiset oleskelutilat ja ryhmäkodin pieni keittiö. Piha-alue on myös aktiivisesti käytössä ja siellä on mahdollista viettää aikaa niin yhdessä kuin erikseenkin. Tukiasunnoilla jokaisella on oma vuokra-asunto, josta löytyy kylpyhuone ja keittiö. Talosta löytyy myös sauna- ja pyykkitilat pohjakerroksesta. Yhteisissä tiloissa on oleskelutila, keittiö ja ruokailutila sekä henkilökunnan toimistotilat.

Story image

Merkityksellinen arki

Haluamme tarjota merkityksellistä arkea asukkaillemme. Meillä on motivoitunut, aktiivinen ja osaava henkilökunta. Siilinhelmestä meiltä löytyy kuntosali, puutyöverstas, hyvät tilat tapahtumien järjestämiseen ja käytössämme on jatkuvasti tila-auto. Järjestämme tapahtumia, osallistumme tapahtumiin ja teemme retkiä. Ruokaryhmissä asukkaat pääsevät harjoittelemaan ruoan laittoa, NADA- korva-akupunktio toimii muun hoidon hyvänä lisänä mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa ja yhteisö- ja aamukokouksissa asukkailla on mahdollista vaikuttaa Siilinhelmen toimintaan. Lisäksi Siilinhelmessä ohjaajien johdolla tehdään muun muassa puutöitä, teatteriesityksiä, kuntoillaan kuntosalilla sekä henkilökunnalla on osaamista koira-avusteisesta toiminnasta.

Jos heräsi kysyttävää niin ota rohkeasti yhteyttä!

Ota seurantaan meidän Instagram-tili

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää