• Valkeala
  • Clone of Kuva Attendo Viskurista. Viskuri on Valkealan kaltainen, mutta aiemmin valmistunut yksikkö.
  • Kuva Attendo Viskurista. Viskuri on Valkealan kaltainen, mutta aiemmin valmistunut yksikkö.

Attendo Valkeala palvelukoti

Mielenterveyskuntoutujat · Tehostettu palveluasuminen · mielenterveyskuntoutujat Kirkkonummi · palveluasuminen Kirkkonummi

Attendo Valkeala on 2019 Kirkkonummelle avautunut uusi ja moderni palvelukoti, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista 16 mielenterveyskuntoutujalle. Asukkaita kannustetaan ja tuetaan mahdollisimman itsenäiseen selviytymiseen kaikissa päivittäisissä toiminnoissa elämänhallinnan ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja taitojen kohentamiseksi yhteiskunnan jäsenenä

Hoivakodin johtaja

Veera Väisänen

Puhelin: 044 494 0231

Hei, olen Veera Väisänen ja vastaan Attendo Valkealan palvelukodista.

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Department
Nurse 0768000000

Osoite

Hvittorpintie 8, 02430 Masala

Ruoka

Palvelukodin ja tukikotien maistuva ja terveellinen kotiruoka tehdään itse paikan päällä tai läheisessä Attendon hoivakodissa. Käytössämme on kuuden viikon ruokalista, joka huomioi asukkaiden erikoisruokavaliot, mieliruuat ja toivomukset. Tarjolla on joka päivä aamu- ja iltapalan lisäksi lounas, päivällinen sekä päiväkahvit.

Lisätietoja

Palvelukoti lyhyesti

Attendo Valkeala on Kirkkonummen Masalassa sijaitseva kuusitoistapaikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Valkeala on päihteetön, esteetön, turvallinen ja viihtyisä koti pidempiaikaiseen tai lyhytkestoiseen asumiseen tarpeen mukaan. Valkeala sijaitsee rauhallisella paikalla luonnon helmassa mutta kuitenkin vain noin 1,5km matkan päässä Masalan kylän palveluista ja noin 7,5 km päässä Kirkkonummen kirkonkylän palveluista.

Valkealassa asukkailla on oma noin 20 neliön yksiö. Jokaisessa asunnossa on oma wc-kylpyhuone ja isot ikkunat. Asunto voidaan peruskalustaa asukasta varten tai mukanaan voi tuoda omat mieluisat huonekalut. Asukkaiden yhteisessä käytössä on kotoisa olohuone ja ruokailutila, jossa tarjotaan terveellistä, monipuolista ruokaa osana palveluasumista. Kodin hommiin jokainen pääsee halutessaan ja voinnin salliessa osallistumaan. Asukkaat huolehtivat oman kotinsa siivouksesta ja pyykkihuollosta mutta kaikissa asioissa asukkaita ohjataan ja autetaan tarpeen mukaan.

Tutustu toimintasuunnitelmaamme tästä. (pdf)

Tukea kuntoutukseen

Asiakkaita kannustetaan ja tuetaan mahdollisimman itsenäiseen selviytymiseen kaikissa päivittäisissä toiminnoissa elämänhallinnan ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja taitojen kohentamiseksi yhteiskunnan jäsenenä.  Käytännössä tämä on ensisijaisesti ohjausta, tukemista ja yhdessä tekemistä, ei asiakkaan puolesta tekemistä. Asiakasta ohjataan harjoittamaan itsenäistä päätöksentekoa, hakemaan harrastuksia sekä hoitamaan ihmissuhteita.

Asuminen Attendo Valkealassa on tavoitteellista ja jokaisen asiakkaan kanssa laaditaan asumisensuunnitelmasuunnitelma, jota arvioidaan säännöllisesti vähintään puolivuosittain. Kannustamme asukkaita mukaan suunnittelemaan, toteuttamaan ja toimimaan myös talon yhteisissä aktiviteeteissa, joita toteutetaan omissa tiloissa ja lähiluonnossa sekä mahdollisuuksien mukaan Masalan kylän ja Kirkkonummen liikunta- ja kulttuuripaikoissa.