• Attendo Viskuri

Attendo Viskuri palvelukoti ja tukikodit

Mielenterveyskuntoutujat · Tehostettu palveluasuminen · Tukiasuminen · Tukikoti

Attendo Palvelukoti Viskuri on tammikuussa 2018 toimintansa aloittanut yksikkö. Viskuri tarjoaa tehostettua ja kuntouttavaa palveluasumista 18 vuotta täyttäneille mielenterveyskuntoutujille. Palvelukoti sijaitsee Lempäälässä, rauhallisella Hauralan alueella. Viskurista on hyvät liikenneyhteydet keskustaan, jonne on matkaa 2,5 km. Turvallinen ja viihtyisä pihapiiri sekä iso katettu terassi tarjoaa hyvät puitteet ulkoiluun ja puuhasteluun.

Yksikön johtaja

Tiina Pikkarainen

Puhelin: 044 494 3281

Hei, olen Tiina Pikkarainen! Soita ja kysy lisää Attendo Viskurista ja sen asukaspaikoista.

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat 24/7

p.  044 4942704 tai

p. 044 4942705

Puhelin: 044 494 3281

Osoite

Viskurintie 11, 37500 Lempäälä

Ruoka

Yksikössä valmistetaan itse ruokaa ja osa aterioista tulee lähistöllä sijaitsevasta Attendon valmistuskeittiöstä. Käytössämme on kuuden viikon kiertävä ruokalista, jonka suunnittelussa huomioimme asukkaiden toiveet. Asukkaamme saavat myös itse osallistua ruuan valmistukseen ja tarjoiluun.

Lisätietoja

Palvelukoti Viskuri

Attendo Palvelukoti Viskuri on tammikuussa 2018 toimintansa aloittanut yksikkö. Viskuri tarjoaa tehostettua ja kuntouttavaa palveluasumista 18 vuotta täyttäneille mielenterveyskuntoutujille. Palvelukoti sijaitsee Lempäälässä, rauhallisella Hauralan alueella. Viskurista on hyvät liikenneyhteydet keskustaan, jonne on matkaa 2,5km. Turvallinen ja viihtyisä pihapiiri sekä iso katettu terassi tarjoaa hyvät puitteet ulkoiluun ja puuhasteluun.

Asumispalvelua järjestetään yksilöllisesti, huomioiden jokaisen asukkaan tarpeet ja elämäntilanne. Asukkaat osallistuvat palvelukodin päivittäiseen toimintaan oman toimintakykynsä mukaan, hoitamalla pieniä vastuualueita ja opettelemalla erilaisia kodin töitä. Arjen taitojen opettelu ja ylläpitäminen antaa valmiuksia itsenäisempään asumiseen. Aktiivinen ryhmä- ja virkistystoiminta tuo mielekästä tekemistä ja sisältöä päiviin. 

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettua palveluasumista tarjotaan asiakkaille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa, tukea ja valvontaa sekä asiakkaille, joille tavallisen palveluasumisen tuki ja valvonta eivät ole riittävää. Palvelukodissa on 16 asukashuonetta kahdessa eri siivessä. Asukashuoneet ovat 20m2 ja kaikissa huoneissa on oma suihku- ja wc. Asukkaiden yhteiskäytössä on oleskelu- ja ruokailutilat sekä sauna. Tehostettu palveluasuminen on yhteisöllistä asumista ryhmäkodissa, jonka ensisijaisena tavoitteena on itsenäisempään asumiseen opettelu ja siihen siirtyminen. Jos tämä ei ole mahdollista, on tavoitteena turvallinen asuminen ja toimintakyvyn parantaminen/ylläpitäminen.

Tehostetun palveluasumisen kesto riippuu asukkaan omasta elämäntilanteesta, tarpeista ja tavoitteista. Palveluasumiseen on helppo siirtyä samassa pihapiirissä sijaitsevien asuntojen johdosta.

Palveluasuminen

Palveluasumista tarjotaan samassa pihapiirissä sijaitsevissa rivitaloyksiöissä. Palveluasumisessa asiakkaat suoriutuvat arjestaan vähäisemmällä tuella. Asunnoissa on keittiöt, joten asukkaat voivat valmistaa ruoan itse. Rivitalossa asukkaiden yhteiskäytössä on ryhmätila, sauna- ja pyykinpesutilat. Kuntouttavassa palveluasumisessa asukkaat harjoittelevat ohjatusti itsenäisen elämän taitoja, niin että voisivat edelleen kuntoutua itsenäisempään asumiseen.

  • 16 Tehostetun palveluasumisen paikkaa
  • 9 Palveluasumisen paikkaa
  • Uudet, esteettömät tilat
  • Viihtyisä ympäristö ja pihapiiri