Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Manta

Hierikonkatu 2, 38200, Sastamala

Tervetuloa meille

Heidi Seppälä, Palvelukodin johtaja (yhteydenotot ark 9-15)

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Kehitysvammaisten ihmisten asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Tuettu asuminen
Paikkojen määrä
21
Huoneen koko
n. 21 m2 ja tuetun asumisen asunnot 32 m2
Valmistunut
2018
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 494 2242

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Manta on Sastamalaan kesällä 2018 avautunut kehitysvammaisten palvelukoti. Manta tarjoaa asiakkaille tehostettua palveluasumista ja yksilöllistä tukea arkielämässä selviytymiseen viihtyisissä, nykyisten laatuvaatimusten mukaisissa tiloissa. Palvelukodissa on 15 tehostetun palveluasumisen paikkaa ja 6 tuetun asumisen paikkaa. Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden apuna ja tukena. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen palvelusuunitelma, joka ohjaa hoivaa ja kuntoutusta. Omaohjaaja -järjestelmän avulla kodissa varmistetaan suunnitelman mukainen kuntoutus arjessa

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Mantan kaikki tilat on suunniteltu erityisryhmien tarpeet huomioiden. Palvelukodissa on kolme viiden asukkaan ryhmäkotia. Asunnot ovat noin 21m2 kokoisia ja asukkaat saavat kalustaa asuntonsa omilla tutuilla kalusteillaan kodinomaisuuden tukemiseksi. Asukkailla on myös käytössään yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, sauna ja turvallinen piha. Palvelukodin pihapiirissä erillisessä rakennuksessa sijaitsevat tuetun asumisen asunnot, joissa on 32m2 kokoiset kaksiot. Asunnoissa on olohuone – keittiö, makuuhuone sekä invamitoitettu wc-suihku.

Aktiivinen arki

Omannäköistä elämää

Kodissa tavoitteena on hyvän elämän mahdollistaminen joka päivä. Attendo Mantassa eletään rikasta ja elämänmakuista arkea päivittäisten askareiden, koulun, työtoiminnan, harrastusten ja retkien parissa. Arki on virikkeellistä, monipuolista ja innostavaa. Kodissa nautitaan rennosta yhdessä olosta ja tekemisestä, aina jokaisen asukkaan omilla ehdoilla. Toiminnan punaisena lankana kulkee asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen sekä omatoimisuuden, aktiivisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien.

"Manta on kodikas, viihtyisä ja yhteistyö on helppoa. Asukkaiden tahdilla kodinomaista arkea."

Asukkaan omainen

Seuraa arkea palvelukodeissamme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.3266358,"lng":22.9258564},"content":"<h4>Attendo Manta</h4><p>Hierikonkatu 2, 38200 </br> 38200 Sastamala </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.3266358,22.9258564' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Hierikonkatu 2, 38200,
38200 Sastamala
Etelä-Suomi

Löydä meille