Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Mäntykoti

Männiköntie 28, 04260, Kerava

Tervetuloa meille

Jetta Laine, Yksikön johtaja

Arkisin Klo 8-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
36
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2014
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0447800471

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Palvelukoti Mäntykoti on 36-asukaspaikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti, joka tarjoaa portaatonta ympärivuorokautista hoivaa sekä kuntoutus- ja tukipalveluita. Palvelukoti sijaitsee Keravan Saviolla, hyvien liikenneyhteyksien varrella lähellä monipuolisia palveluita. Asukkaiden apuna ja tukena Mäntykodissa on mielenterveystyöhön erikoistunut henkilökunta. Mäntykodissa tehdään PsykRAI-arviointeja asukkaiden kuntoutussuunnitelmien tueksi. Kodissa on myös mahdollisuus osallistua myös TutKA-arviointijaksolle. Kaiken kuntoutuksen tavoitteena on auttaa kuntoutujaa saavuttamaan mahdollisimman hyvä toimintakyky omassa arjessaan. Kuntoutuksessa pyritään kuntouttamaan asukasta siinä määrin, että asuminen vähemmän tuetussa asumismuodossa tai myöhemmin omassa kodissa olisi mahdollista.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Kodin jokainen asukas saa itselleen 20 m² huoneen, jonka asukas saa itse kalustaa halutessaan. Tarvittaessa Mäntykoti voi avustaa huoneen kalustuksessa. Oman kodin yksityisyyttä kunnioitetaan ja asuinhuoneiden lisäksi Mäntykodilla on useita ryhmätyötiloja sekä oleskelutiloja, tilava ruokasali, saunatilat sekä asukkaiden käyttöön tarkoitettu kuntosali. Kodissa on viihtyisä piha, josta löytyy muun muassa myös grillikatos. Lähietäisyydeltä löytyy hyviä ulkoilumaastoja.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Asukkaan kanssa yhdessä laadittu yksilöllinen kuntoutussuunnitelma sekä kodin viikko-ohjelma ohjaavat arkea. Kuntoutussuunnitelman lähtökohtana ovat asukkaan elämäntarina, tavoitteet ja toiveet omalle elämälleen, tulevaisuudelle sekä kuntoutukselle. Asukkaan omalla motivaatiolla on tärkeä rooli kuntoutuksessa. Suunnitelmassa huomiodaan kuntoutujan vahvuudet sekä myös kehitettävät osaalueet. Asukkaita kannustetaan ja ohjataan kohtaamaan rohkeasti erilaisia elämäntilanteita, opettelemaan itsenäisen elämän taitoja sekä harjoittelemaan vaihtelevia sosiaalisia tilanteita. Mäntykodin arkea rytmittävät erilaiset ryhmä- ja harrastustoiminnat sekä yksilöllinen ohjaus. Asukkaat osallistuvat myös muun muassa kodin siivoukseen, ruoanlaittoon, kodin sisustukseen sekä muihin kodin pieniin töihin, kukin omien voimavarojensa mukaisesti.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.381506,"lng":25.092197},"content":"<h4>Attendo Mäntykoti</h4><p>Männiköntie 28, 04260 </br> 04260 Kerava </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.381506,25.092197' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Männiköntie 28, 04260,
04260 Kerava
Etelä-Suomi

Löydä meille