Attendo toimii koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty toistaiseksi.

Attendo Mäntykoti

Männiköntie 28, 04260, Kerava

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
36
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2014

Tervetuloa meille

Yksikön johtajaTuiku Valve

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0447800471

Palvelumme

Palvelukoti Mäntykoti on 36-asukaspaikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti, joka tarjoaa portaatonta ympärivuorokautista hoivaa sekä kuntoutus- ja tukipalveluita. Palvelukoti sijaitsee keskeisellä paikalla Keravan Saviolla, hyvien liikenneyhteyksien varrella sekä lähellä monipuolisia palveluita. Asukkaiden apuna ja tukena Mäntykodissa on mielenterveystyöhön erikoistunut henkilökunta. Mäntykodissa tehdään PsykRAI-arviointeja asukkaiden kuntoutussuunnitelmien tueksi. Lisäksi kodissa on mahdollisuus osallistua myös TutKA-arviointijaksolle. Kaiken kuntoutuksen tavoitteena on auttaa kuntoutujaa saavuttamaan mahdollisimman hyvä toimintakyky huomioon ottaen hänen sairautensa sekä elämäntilanteensa. Kuntoutuksessa pyritään kuntouttamaan asukasta siinä määrin, että asuminen vähemmän tuetussa asumismuodossa tai myöhemmin omassa kodissa olisi mahdollista. Läheiset ja omaiset pyritään ottamaan mahdollisimman paljon mukaan kuntoutumisen tueksi.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Kodin jokainen asukas saa itselleen 20 m² huoneen, jonka asukas saa itse kalustaa halutessaan. Tarvittaessa Mäntykoti voi avustaa huoneen kalustuksessa. Oman kodin yksityisyyttä kunnioitetaan ja asuinhuoneiden lisäksi Mäntykodilla on useita ryhmätyötiloja sekä oleskelutiloja, tilava ruokasali, saunatilat sekä asukkaiden käyttöön tarkoitettu kuntosali. Kodissa on viihtyisä piha, josta löytyy muun muassa myös grillikatos. Lähietäisyydeltä löytyy hyviä ulkoilumaastoja.

Arki ja aktiviteetit

Asukkaan kanssa yhdessä laadittu yksilöllinen kuntoutussuunnitelma sekä kodin viikko-ohjelma ohjaavat arkea. Kuntoutussuunnitelman lähtökohtana ovat asukkaan elämäntarina, tavoitteet ja toiveet omalle elämälleen, tulevaisuudelle sekä kuntoutukselle. Asukkaan omalla motivaatiolla on tärkeä rooli kuntoutuksessa. Suunnitelmassa huomiodaan kuntoutujan vahvuudet sekä myös kehitettävät osaalueet. Asukkaita kannustetaan ja ohjataan kohtaamaan rohkeasti erilaisia elämäntilanteita, opettelemaan itsenäisen elämän taitoja sekä harjoittelemaan vaihtelevia sosiaalisia tilanteita. Palvelukoti Mäntykodin arkea rytmittävät erilaiset ryhmä- ja harrastustoiminnat sekä yksilöllinen ohjaus. Mäntykodilla järjestettäviä ryhmiä ovat muun muassa keittiö-, keskustelu-ja liikuntaryhmät. Asukkaat osallistuvat myös muun muassa kodin siivoukseen, ruoanlaittoon, kodin sisustukseen sekä muihin kodin pieniin töihin, kukin omien voimavarojensa mukaisesti.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.381506,"lng":25.092197},"content":"<h4>Attendo Mäntykoti</h4><p>Männiköntie 28, 04260 </br> 04260 Kerava </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.381506,25.092197' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Männiköntie 28, 04260,
04260 Kerava
Etelä-Suomi

Öppna vägbeskrivning