Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Merihelmi

Aittapolku 1, Raahe

Tervetuloa meille

Marja Vedenoja, Palvelukodin johtaja (yhteydenotot ark 9-15)

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Kehitysvammaisten ihmisten asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Tuettu asuminen
Valmistunut
2020
24/7 hoitaja
Kyllä

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Merihelmi on elokuussa 2020 toimintansa aloittanut kehitysvammaisten palvelukoti, jossa on 17 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Attendo Merihelmen palvelukodin asukkaat tarvitsevat tukea ja ohjausta sekä hoivaa ja huolenpitoa vuorokauden ympäri erilaisista fyysisistä, sosiaalisista ja/tai psyykkisestä sekä kehitystasoon liittyvistä syistä johtuen. Henkilöstö on paikalla ympärivuorokautisesti.

Palvelukodin pihapiirissä on rivitalo, jossa on 6 palveluasumisen paikkaa. Attendo Merihelmen pihapiirin rivitalojen palvelut on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat jonkin verran apua, tukea ja ohjausta arjessaan. Palveluasumisessa ei ole yövalvontaa, mutta asiakas saa asumiseensa päivittäin henkilökunnan apua, tukea ja ohjausta.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Asuinhuoneet ovat 21 m2 ja jokaisessa huoneessa on oma inva- mitoitettu kylpyhuone. Asukashuoneet sijoittuvat kolmeen ryhmään. Jokaisessa ryhmäkodissa on yhteinen oleskelu- ja ruokailutila. Palvelukodissa on asukkaille yhteisiä oleskelutiloja, kotikeittiö, vaatehuollontila sekä sauna pesutiloineen. Attendo Merihelmen tilojen ja kalusteiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota vaikeasti kehitysvammaisten erityistarpeiden vastaamiseen. Yhteisten tilojen kalustevalinnoissa on huomioitu viihtyvyyden ja esteettisyyden lisäksi turvallisuus asukas- ja henkilöstönäkökulmasta. Palveluasumisen rivitalohuoneistot ovat kooltaan 32 m2, inva-mitoitettuja ja esteettömiä.

Aktiivinen arki

Omannäköistä elämää

Päivä palvelukodilla täyttyy työtoiminnasta, päivätoiminnasta sekä viriketoiminnasta arjen askareiden lisäksi. Merihelmessä osallistutaan myös menoihin talon ulkopuolelle aina mahdollisuuksien mukaan. Uuden palvelukodin lähellä sijaitsevat Raahen kaupungin palvelut. Raahen monipuoliset liikunnan ja kulttuurin palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä. Lähistöllämme on niin kaupat, liikuntakeskus, jäähalli kuin monipuoliset lenkkipolut virkistäytymiseen. Julkinen liikenneyhteys Raahen ulkopuolelle kulkee kävelymatkan päässä.

Seuraa arkea palvelukodeissamme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":64.680134,"lng":24.513085},"content":"<h4>Attendo Merihelmi</h4><p>Aittapolku 1 </br> 92120 Raahe </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=64.680134,24.513085' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Aittapolku 1,
92120 Raahe
Länsi-Suomi

Löydä meille