Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Merihelmi

Aittapolku 1, Raahe

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Kehitysvammaisten ihmisten asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen
Valmistunut
2020
24/7 hoitaja
Kyllä

Tervetuloa meille

Palvelukodin johtaja (yhteydenotot ark 9-15)Marja Vedenoja

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Merihelmi on elokuussa 2020 toimintansa aloittanut kehitysvammaisten palvelukoti, jossa on 17 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Attendo Merihelmen palvelukodin asukkaat tarvitsevat tukea ja ohjausta sekä hoivaa ja huolenpitoa vuorokauden ympäri erilaisista fyysisistä, sosiaalisista ja/tai psyykkisestä sekä kehitystasoon liittyvistä syistä johtuen. Henkilöstö on paikalla ympärivuorokautisesti.

Palvelukodin pihapiirissä on rivitalo, jossa on 6 palveluasumisen paikkaa. Attendo Merihelmen pihapiirin rivitalojen palvelut on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat jonkin verran apua, tukea ja ohjausta arjessaan. Palveluasumisessa ei ole yövalvontaa, mutta asiakas saa asumiseensa päivittäin henkilökunnan apua, tukea ja ohjausta.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Asuinhuoneet ovat 21 m2 ja jokaisessa huoneessa on oma inva- mitoitettu kylpyhuone. Asukashuoneet sijoittuvat kolmeen ryhmään. Jokaisessa ryhmäkodissa on yhteinen oleskelu- ja ruokailutila. Palvelukodissa on asukkaille yhteisiä oleskelutiloja, kotikeittiö, vaatehuollontila sekä sauna pesutiloineen. Attendo Merihelmen tilojen ja kalusteiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota vaikeasti kehitysvammaisten erityistarpeiden vastaamiseen. Yhteisten tilojen kalustevalinnoissa on huomioitu viihtyvyyden ja esteettisyyden lisäksi turvallisuus asukas- ja henkilöstönäkökulmasta. Palveluasumisen rivitalohuoneistot ovat kooltaan 32 m2, inva-mitoitettuja ja esteettömiä.

Aktiivinen arki

Omannäköistä elämää

Päivä palvelukodilla täyttyy työtoiminnasta, päivätoiminnasta sekä viriketoiminnasta arjen askareiden lisäksi. Merihelmessä osallistutaan myös menoihin talon ulkopuolelle aina mahdollisuuksien mukaan. Uuden palvelukodin lähellä sijaitsevat Raahen kaupungin palvelut. Raahen monipuoliset liikunnan ja kulttuurin palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä. Lähistöllämme on niin kaupat, liikuntakeskus, jäähalli kuin monipuoliset lenkkipolut virkistäytymiseen. Julkinen liikenneyhteys Raahen ulkopuolelle kulkee kävelymatkan päässä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukkaita asumispalveluita asukkaan tarpeisiin räätälöitynä ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme!

Miten hakeudun asukkaaksi? Mitä tukia voin saada? Voiko lemmikkini muuttaa myös? Olemme keränneet usein kysyttyjä kysymyksiä yhdelle sivulle.

Seuraa arkea palvelukodeissamme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":64.680134,"lng":24.513085},"content":"<h4>Attendo Merihelmi</h4><p>Aittapolku 1 </br> 92120 Raahe </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=64.680134,24.513085' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Aittapolku 1,
92120 Raahe
Länsi-Suomi

Löydä meille