Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Ritaharju

Riistatie 5, 90540, Oulu

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Kehitysvammaisten ihmisten asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
15
Huoneen koko
20,5-21,5 m2
Valmistunut
2014

Tervetuloa meille

Palvelukodin johtaja (yhteydenotot ark 9-15)Anne Tomperi-Rusanen

Palveluasuminen

Yksilöllistä tukea

Ritaharjun palvelukoti on Oulun Ritaharjun viihtyisälle ja monipuoliselle asuinalueelle valmistunut kodinomainen ja kaunis koti 15 kehitysvammaiselle asukkaalle. Joulukuussa 2014 toimintansa aloittanut uusi nykyainen koti tarjoaa elämäntäyteistä oloa ja eloa kehitysvammaisille asukkaille, jotka tarvitsevat eritasoista ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Koti on suunniteltu ja toteutettu vastaamaan erityisesti kehitysvammaisten asukkaiden tarpeisiin. Moniammatillinen ja välittävä henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden apuna ja tukena.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Koti on suunniteltu ja toteutettu vastaamaan erityisesti kehitysvammaisten asukkaiden tarpeisiin. Ritaharjussa jokaisella kodin asukkaalla on oma huoneensa eli oma koti, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan ja vaalitaan. Asukas saa sisustaa oman kotinsa itsensä näköiseksi, kotoisaksi ja mieluisaksi. Palvelukodin asukkaiden yhteisessä käytössä olevat tilat on tarkoitettu rentoutumiseen, ruokailuun ja kahvitteluun sekä arjen askareiden ja kotitöiden parissa puuhailuun. Ritaharjun turvallisella pihalla seurataan vuodenaikojen vaihtumisia ulkoilujen lomassa. Kodin sauna on asukkaiden käytössä ja löylyttelemään pääseekin aina niin halutessaan.

Aktiivinen arki

Omannäköistä elämää

Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arkea rytmittävät päivittäiset askareet, koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukkaita asumispalveluita asukkaan tarpeisiin räätälöitynä ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin palveluihimme!

Miten hakeudun asukkaaksi? Mitä tukia voin saada? Voiko lemmikkini muuttaa myös? Olemme keränneet usein kysyttyjä kysymyksiä yhdelle sivulle.

Seuraa arkea palvelukodeissamme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":65.092785,"lng":25.448385},"content":"<h4>Attendo Ritaharju</h4><p>Riistatie 5, 90540 </br> 90540 Oulu </br> Pohjois-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=65.092785,25.448385' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Riistatie 5, 90540,
90540 Oulu
Pohjois-Suomi

Löydä meille