Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Simo

Varkkermontie 6, 95200, Simo

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Kehitysvammaisten ihmisten asumispalvelut, Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen kehitysvammaisille, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
41
Huoneen koko
11-25 m2
Valmistunut
2009

Tervetuloa meille

Palvelukodin johtaja, (äitiysloman sijainen) tavoitettavissa ma-pe klo 9-15 Satu Kamunen

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 040 630 4172

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

2009 toimintansa aloittanut Attendo Simon palvelukoti koostuu kuudesta eri yksiköstä: mielenterveyskuntoutujille kodin tarjoavat pienryhmäkodit Simppa, Kaapo ja Puhto, joiden lisäksi tukikodit Pätmän, Ryydmän ja Pilvi tarjoavat kodin aikuisille kehitysvammaisille. Attendo Simppa on 12-paikkainen pienryhmäkoti psykogeriatrisille potilaille ja asiakkaille, joiden toimintakyky on laskenut vamman, pitkäaikaisen sairauden tai alkoholinkäytön seurauksena.
Attendo Kaapo on viisipaikkainen mielenterveyskuntoutujille suunnattu tukiasumiseen tarkoitettu pienryhmäkoti, jossa ei ole yövalvontaa, mutta jossa asukkaat osallistuvat työtoimintaan arkipäivisin. Attendo Puhto on pienryhmäkoti, jossa tarjotaan kodinomaista tehostettua asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille. Attendo Pilvi tarjoaa tehostettua ryhmäasumista kuudelle kehitysvammaiselle. Attendo Ryydmän on viisipaikkainen tehostetun palveluasumisen pienryhmäkoti kehitysvammaisille aikuisille, joilla on mielenterveyden ongelmia. Attendo Pätmän seitsemänpaikkainen pienryhmäkoti kehitysvammaisille, joilla voi olla hyvin haastavaa käyttäytymistä, joka usein estää asumisen tavallisessa pienryhmäkodissa tai kotona. Palvelukodin asukkaille on määritelty oma ohjaajapari, jotka vastaavat asukkaan kokonaisvaltaisen hoidon toteutumisesta. Jokaiselle asukkaalle on laadittu oman ohjaajan toimesta asumisen suunnitelma.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Palvelukoti sijaitsee viihtyisällä ja rauhallisella paikalla Simojoen rannalla. Luonnonläheinen ympäristö tukee asukkaiden kuntoutusta ja tuo virtaa arkeen. Jokaisella palvelukodin asukkaalla on oma huone sekä yhteiset yleiset tilat käytettävissään. Asukkaiden käytössä on isot pihat ulkoilua varten sekä joen äärellä sijaitsevat pihasauna ja grillikota.

Aktiivinen arki

Omannäköistä elämää

Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Palvelukodillamme toimii arkipäivisin miesten päivätoimintaryhmä, sekä kolmena arkipäivänä naisten kerho. Lisäksi räätälöimme tarvittaessa päivätoimintaa yksilöllisesti asukkaiden toiveet huomioiden. Palvelukodillamme järjestetään päivittäin mm. musiikkituokioita suositun karaoken tai levyraadin merkeissä, jumppaa ja yhteisöhetkiä. Ulkoilemme päivittäin, sekä toteutamme retkiä lähialueen ulkoilu- ja retkeilykohteisiin sekä tapahtumiin. Järjestämme myös useamman kerran vuodessa kauemmas suuntautuvia retkiä. Asukkaamme pääsevät maistelemaan kesän aikana oman kasvihuoneemme ja -maamme tuoreita kasviksia, mansikkamaan herkkuja sekä herkuttelemaan oman maan uusia perunoita.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Miten palvelukodin asukkaaksi pääsee, mitä tarkoittaa tehostettu palveluasuminen, voiko lemmikki muuttaa kanssani palvelukotiin? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Tarjoamme palveluitamme ympäri Suomen! Tutustu tarkemmin vammaispalveluihimme.

Seuraa arkea yksiköissämme

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":65.6571441,"lng":25.063221},"content":"<h4>Attendo Simo</h4><p>Varkkermontie 6, 95200 </br> 95200 Simo </br> Pohjois-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=65.6571441,25.063221' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Varkkermontie 6, 95200,
95200 Simo
Pohjois-Suomi

Löydä meille