Kunnat ovat alkaneet keventää hoivakotivierailuihin liittyviä rajoituksia eri puolilla Suomea. Myös sisätiloissa vierailut onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Tokka

Matkavaarantie 13, 96900 Saarenkylä, Rovaniemi

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Kehitysvammaisten ihmisten asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
21
Ryhmäkodit
3

Tervetuloa meille

Palvelukodin johtaja (yhteydenotot ark. 9-15)Niko Peltoperä

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0444941948

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo palvelukoti Tokka on Rovaniemelle kesällä 2018 avattu kehitysvammaisten palvelukoti. Tokka tarjoaa asiakkaille tehostettua palveluasumista ja yksilöllistä tukea arkielämässä selviytymiseen viihtyisissä, nykyisten laatuvaatimusten mukaisissa tiloissa. Palvelukodissa on 15 tehostetun palveluasumisen paikkaa ja 6 tuetun asumisen paikkaa itsenäisemmin pärjääville asukkaille.
Ammattitaitoinen henkilökunta on asukkaiden apuna ja tukena ympäri vuorokauden. Asukaslähtöisessä kuntoutussuunnitelmassa huomioidaan asukkaan omat voimavarat sekä kommunikaatioon, oppimiseen ja vuorovaikutukseen liittyvät erityistarpeet. Teemme työtä positiivisella otteella mahdollistaen asukkaille hyvän arjen yksilöllisyyttä kunnioittaen ja omatoimisuuteen kannustaen.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Palvelukoti on jaettu kolmeen viiden asukkaan ryhmäkotiin. Jokaisella asukkaalla on oma kotinsa, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Asukkaiden käytössä on lisäksi yhteiset ruokailutilat, sauna sekä turvallinen pihapiiri. Palvelukodin pihapiirissä on tuetun asumisen asunnot, joissa on 32m2 kokoiset kaksiot. Asunnoissa on olohuone – keittiö, makuuhuone sekä invamitoitettu wc-suihku.

Aktiivinen arki

Omannäköistä elämää

Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arkea rytmittävät päivittäiset askareet, koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Miten palvelukodin asukkaaksi pääsee, mitä tarkoittaa tehostettu palveluasuminen, voiko lemmikki muuttaa kanssani palvelukotiin? Olemme koostaneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Tarjoamme palveluitamme ympäri Suomen! Tutustu tarkemmin vammaispalveluihimme.

Seura arkea palvelukodeissamme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":66.5246816,"lng":25.8475357},"content":"<h4>Attendo Tokka</h4><p>Matkavaarantie 13, 96900 Saarenkylä </br> 96900 Rovaniemi </br> Pohjois-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=66.5246816,25.8475357' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Matkavaarantie 13, 96900 Saarenkylä,
96900 Rovaniemi
Pohjois-Suomi

Löydä meille