Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Tuuttikoti

Tuuttikuja 3, 70780, Kuopio

Tervetuloa meille

Samuli Suomalainen, Palvelukodin johtaja

Yhteydenotot arkisin klo 9-15

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Kehitysvammaisten ihmisten asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
7
Huoneen koko
21 m2
24/7 hoitaja
Kyllä
Attendo Tuuttikuja ja Tuuttikoti sijaistsevat Leväsen kaupunginosassa Kuopiossa vierekkäisillä tonteilla. Attendo Tuuttikodin palvelut on suunnattu alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 494 0892

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Tuuttikoti tarjoaa asumispalvelua kehitysvammaisille ja autismin kirjon lapsille ja nuorille. Kodissa on seitsämän paikkaa. Moniammatillinen työyhteisö on lasten ja nuorten tukena ympäri vuorokauden. Arkisin lapset käyvät koulua tai osallistuvat päivä ja viriketoimintaan. Attendo Tuuttikodilla on huomioitu erityisesti autisminkirjon lasten ja nuorten erityistarpeet. Lapsikohtaisesti päivä strukturoidaan päivä- tai viikkotaululle. Kommunikaation tukena Tuuttikodilla käytetään aktiivisesti kuvia, toimintatauluja, viittomia sekä lasten omia kommunikaation apuvälineitä. Toiminta toteutetaan pienryhmissä tai yksilöllisessä ohjauksessa lasten tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. Yksilökeskeisillä elämänsuunnittelun menetelmillä lapset ja nuoret sekä heidän perheensä otetaan mukaan hoidon suunnitteluun. Teemme aktiivista yhteistyötä myös koulujen sekä terapeuttien kanssa.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Attendo Tuuttikoti sijaitsee Kuopiossa kauniilla Leväsen asuinalueella hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Kävelymatkan päästä löytyvät monipuoliset palvelut, kuten kauppakeskus, kirjasto ja kylpylä. Lisäksi lähiympäristöstä löytyy luontoa, mukavia kävelyreittejä sekä uimaranta. Asunnot ovat noin 21 neliöisiä, asunnoissa on oma tilava wc-suihku. Tuuttikodissa on ryhmäkodeilla yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat. Palvelukodissa on myös yhteinen sauna ja piha-alue. Kaikki tilat on suunniteltu erityisryhmien tarpeet huomioiden. Tuuttikodin omassa pihassa on mahdollisuus keinua, hyppiä trampoliinilla, pelata pihapelejä tai palloa. Isolla katetulla terassilla on mukava kesällä vaikka syödä välipala tai rentoutua.

Aktiivinen arki

Omannäköistä elämää

Attendo Tuuttikodilla eletään kodinomaista ja aktiivista arkea. Arkea rytmittävät päivittäiset askareet, koulu ja opiskelu, työtoiminta ja harrastukset. Iltaisin ja viikonloppuisin sekä koulujen loma-aikoina harjoitellaan erilaisia arjen taitoja koti- ja lähiympäristössä sekä järjestetään vapaa-ajan touhuja lasten ja nuorten toiveiden mukaan. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.8598988,"lng":27.6315874},"content":"<h4>Attendo Tuuttikoti</h4><p>Tuuttikuja 3, 70780 </br> 70780 Kuopio </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.8598988,27.6315874' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Tuuttikuja 3, 70780,
70780 Kuopio
Itä-Suomi

Löydä meille