- Alkukartoitusjakso, jonka aikana nuori tutustuu ja asettuu yksikköön.
- Etsiväjakso, jossa painottuu nuoren ymmärryksen lisääntyminen ja identiteetin löytyminen.
- Kuntouttava jakso, joka painottuu nuoren minuuden koostumiseen, ratkaisumallien löytämiseen, narratiivisuuteen ja nuoren voimaantumiseen.
- Itsenäistymisessä huomioidaan nuoren jatkuva oppimisprosessi ja sen kytkeytyminen psykososiaaliseen kehitykseen.
- Jälkityö, joka voi olla tuettua asumista Aarnisampon tukiasunnossa tai jälkityötä muuhun kuin Aarnisampon tarjoamaan osoitteeseen tai yksilöllistä tukea nuorelle sijoituksen jälkeen.
- Lastensuojeluyksiköt
- Nurmijärvi
- Attendo Aarnisampo
Attendo Aarnisampo
Attendo Aarnisampo on Nurmijärvellä, rauhallisella pientaloalueella, sijaitseva 7-paikkainen lastensuojeluyksikkö. Aarnisampo tarjoaa kuntouttavaa sijoitusta 12–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lisäksi otamme nuoria vastaan kriisijaksoille. Sijoituksen jälkeen on nuorella ja hänen perheellään kauttamme mahdollisuus erilaisiin tukimuotoihin ja jälkihuollon tukitoimiin.
Yhteystiedot
- Pia Kansikas
-
kasvatusjohtaja
- pia.kansikas@attendo.fi
- 044 494 3275
-
Tavoitettavissa arkisin klo 8-16
- Ohjaajat 24/7
-
- 044 494 3274
Osoite
-
Paimentie 7
-
01900 Nurmijärvi
-
Uusimaa
- Kartta
Tietoja
-
Paikkojen määrä - 7
Huoneen koko - noin 12 m2
Valmistunut - 2009
Ryhmäkodit - 1
Erityistason lastenkoti

Tule töihin Aarnisampoon!
Etsimme Aarnisampoon sosionomia vakituiseen työsuhteeseen. Ota yhteyttä kasvatusjohtaja Piaan tai lähetä hakemus urasivujemme kautta ura.attendo.fi
Kurkkaa videolta, miltä Aarnisammossa näyttää sekä kuuntele terveisemme sinulle!

Yksilöllistä tukea
Attendo Aarnisampon kuntoutusprosessi perustuu hoidolliseen kasvatustyöhön yhdessä perheen kanssa, perhetyöhön, yhteisöllisiin menetelmiin ja yksilölliseen omaohjaajatyöskentelyyn. Attendo Aarnisampossa on käytössä työparillinen omaohjaajajärjestelmä ja ohjaajat saavat säännöllistä työnohjausta. Hoidollisen työn välineinä käytetään nuoren historian tarinallista dokumentointia ja koostamista, nykyhetken ja tarinoiden dokumentointia, tulevaisuuteen haaveilua ja merkittävää vuorovaikutussuhdetta omaohjaajiin. Yhteisöllisiä menetelmiämme ovat muun muassa viikoittainen nuorten kokous, yhteisentoiminnanpäivä kerran viikossa, avoimet kuukausikoosteet ja leiritoiminta.
Attendo Aarnisampon teoreettinen viitekehys on voimavarakeskeisyys; dialogisuus, narratiivisuus, ratkaisukeskeisyys ja reflektiivisyys. Me korostamme erityisesti dialogisuutta sekä lapsen ja nuoren osallisuutta.

Oma koti
Yksikkö sijaitsee omakotitalossa, rauhallisella pientaloalueella. Käytössämme ovat avarat ja valoisat yhteiset tilat sekä iso oma piha. Jokaisella nuorella on käytössään vähintään 12m2 kokoinen oma huone, jonka voi sisustaa mieleisekseen. Henkilökuntamme koostuu sosionomeista ja lähihoitajista. Henkilökunnalla on lisäkoulutusta psykiatriseen hoitotyöhön, perhetyöhön ja terapeuttiseen hoitotyöhön. Käytössämme ovat Attendon joustavat lapsi- ja nuorisopsykiatriset palvelut, mm. lastenpsykiatri ja psykologi. Kasvatustyömme perustuu nuoren kuulemiseen, ymmärtämiseen ja vuorovaikutukseen. Tavoitteemme on auttaa nuorta ymmärtämään toimintamallejaan, vahvistaa hänen voimavarojaan ja yhdessä etsiä uusia voimaannuttavia ratkaisumalleja.
