Hyppää sisältöön

Attendo Aarnisampo

Attendo Aarnisampo on rauhallisella pientaloalueella Nurmijärvellä sijaitseva 7-paikkainen erityistason lastensuojeluyksikkö. Aarnisampo tarjoaa kuntouttavaa sijaishuoltoa 12–18-vuotiaille lapsille. Aarnisampo pyrkii tarjoamaan lapselle turvallisen aikuisjohtoisen kasvuympäristön, jossa saadun turvan ja luotettavien aikuisten myötä hän pystyy kasvamaan ja kehittymään itsenäiseksi pärjääväksi henkilöksi, jolla on omia toiveita ja unelmia tulevaisuudesta.

Yhteystiedot

Osoite

 • Paimentie 7

 • 01900 Nurmijärvi

 • Uusimaa

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 7

  Huoneen koko - noin 12 m2

  Valmistunut - 2009

  Ryhmäkodit - 1

  Erityistason lastenkoti

Story image

Yksilöllistä tukea

Attendo Aarnisampon kuntoutusprosessi perustuu yhdessä perheen kanssa tehtävään tiiviiseen yhteistyöhön, eri työmenetelmiin ja omaohjaajatyöskentelyyn. Attendo Aarnisampossa on käytössä työparillinen omaohjaajajärjestelmä ja ohjaajat saavat säännöllistä työnohjausta.

Työskentelymme perustana pyrimme luottamukselliseen suhteeseen lapsen ja perheen kanssa. Etsimme toivon näkökulman ja pyrimme positiivisuuden ja hyvän huomaamisen, kannustuksen kautta auttamaan lapsia ja perheitä yhteisen tavoitteen saavuttamisessa. Yhteisöllisiä menetelmiämme ovat muun muassa viikoittainen nuorten kokous, yhteisen toiminnanpäivä kerran viikossa sekä leiri ja retkeily toiminta.

Attendo Aarnisampon teoreettinen viitekehys on ratkaisu ja voimavarakeskeisyys. Toiminnassa Korostamme lapsen omaa osallisuutta omaa turvallista, hyvää arkea hakien positiivisuuden kautta.

Story image

Oma koti

Yksikkö sijaitsee omakotitalossa, rauhallisella pientaloalueella. Käytössämme ovat avarat ja valoisat yhteiset tilat sekä iso oma piha. Jokaisella nuorella on käytössään vähintään 12 m2 kokoinen oma huone, jonka voi sisustaa mieleisekseen. Henkilökuntamme koostuu AMK-kouluteistuista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista ja lähihoitajista. Henkilökunnalla on lisäkoulutusta psykiatriseen hoitotyöhön, perhetyöhön ja neuropsykiatriseen valmennukseen muun muassa. Kasvatustyömme perustuu nuoren kuulemiseen, ymmärtämiseen ja vuorovaikutukseen. Tavoitteemme on auttaa nuorta ymmärtämään toimintamallejaan, vahvistaa hänen voimavarojaan ja yhdessä etsiä uusia voimaannuttavia ratkaisumalleja.

Aarnisampon hyvän kohtelun suunnitelma

Aarnisampon Hyvän kohtelun suunnitelma

Kuntouttava arki Aarnisampossa

 • Sijoituksen alussa lähdemme tutustumaan puolin ja toisin lapseen ja perheeseen. Panostamme suhteen luomiseen, luottamuksen rakentumiseen ja toivon löytämiseen tulevaisuudesta. Lapsi tutustuu aikuisiin ja toisiin lapsiin sekä arjen toimintoihin ja asettuu yksikköön.
 • Sijoituksen edetessä painottuu lapsen asettuminen ja arjen muotoutuminen ymmärryksen lisääntyminen ja identiteetin löytyminen.
 • Kuntouttava jakso, joka painottuu nuoren minuuden koostumiseen, ratkaisumallien löytämiseen ja nuoren voimaantumiseen.
 • Itsenäistymistyöskentely tulee mukaan lapsen kasvaessa. 
 • Siirtymätyöskentely tulee mukaan hyvissä ajoin ennen lapsen suunniteltua muuttoa pois meiltä.