Hyppää sisältöön

Ateriapalvelun tuottajana meillä on suuri vastuu – siksi hyvä ruoka on meille kunnia-asia

4.1.2023
Vuodenvaihde toi mukanaan uudet hyvinvointialueet, ja Attendolle se tarkoitti iloisia uutisia: Saimme vastuullemme vuoden alussa startanneen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ateriapalvelut. Niistä huolehtiminen on meille hieno onnistuminen ja myös luonteva jatke, sillä olemme vuoden 2022 alusta vastanneet sosiaali- ja terveyspalveluiden julkisista ateriapalveluista myös Päijät-Hämeessä.  

Jaa

Laadukas, ravitseva ja maistuva ruoka on meille kunnia-asia. Hyvä ruoka tarkoittaa meille hyvää hoivaa, ja haluamme varmistua siitä, että valmistamamme ruoka on lupaustemme mukaista – nautittiinpa sitä omissa hoivakodeissamme, kotona tai vaikkapa hyvinvointialueen asumisyksikössä. Palaute on tärkeä tapa varmistua tästä. Se mahdollistaa myös asioiden korjaamisen silloin, kun jotain on mennyt pieleen. 

Heti vuodenvaihteen jälkeen julkisuudessa alettiin keskustella Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen muuttuneista aterioista. Tämä palaute kertoi meille, että kaikki ei ole mennyt niin kuin piti; käynnistymisvaikeuksia on ollut jonkin verran. Olemme niistä pahoillamme. Vantaan ja Keravan uudella hyvinvointialueella toimitamme aterioita päivittäin noin 1500 asiakkaalle. Tämä ruoka tulee omista keittiöistämme ja on ammattilaistemme itse valmistamaa.  

Vastaamme Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella kotiaterioiden lisäksi aterioiden toimittamisesta 30–40 ikäihmisten ja vammaispalveluiden yksikköön, Katriinan sairaalan seitsemälle osastolle ja toimintakeskuksiin. Tilaajamme, eli Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, arvioi minkälaisia aterioita kukin asiakas omien tarpeidensa mukaan tarvitsee ja päättää, millainen ateriakokonaisuus tarjotaan. Aterioiden hinta määräytyy sen mukaan. Aterioissa noudatamme aina ravitsemussuosituksia, ja huolehdimme siitä, että ateriat ovat maukkaita. 

Hyvinvointialueiden rahoituksesta ja sen riittävyydestä on käyty keskustelua jo jonkin aikaa. Me Attendolla emme voi vaikuttaa rahoitukseen, mutta voimme vaikuttaa ruokaan ja aterioihin, joita keittiöissämme valmistetaan. Sitä kautta vaikutamme tuhansien ihmisten hyvinvointiin. Työmme ja palvelumme laatuun, osaamiseen ja sitoutumiseen panostamme jatkossa entistä perusteellisemmin. Näin voimme paitsi täyttää meihin kohdistuvat odotukset myös rakentaa hyvinvointia kehittyvillä hyvinvointialueilla. 

Riikka Ahtiainen  

johtaja, ateria- ja puhtauspalvelut 
Attendo Suomi