Attendo Suomi on mukana tuomassa kiinnostavia televisiosisältöjä ikäihmisten arkeen

21.9.2021
Attendo Suomi on tuottanut yhdessä KotiTV:n kanssa fysio- ja toimintaterapiaohjelmia, sekä ikäihmisten oman keskusteluohjelman. Ohjelmat näkyvät syksyn 2021 aikana KotiTV:n kanavilla ja livestriimissä.

Jaa

Attendon tuottama Koti TV -ohjelmakokonaisuus starttaa muistiviikolla ohjatuilla fysio- ja toimintaterapiatuokioilla. Marraskuussa ohjelmakartta täydentyy vielä Tulkaas kahville! -ikäihmisten omalla keskusteluohjelmalla, jossa puidaan ajankohtaisia aiheita ja muistellaan entisaikojen parhaita paloja. Ohjelman juontaa näyttelijä Hellevi Härkönen. Tulkaas kahville! –ohjelman jaksot on kuvattu Porin ja Kouvolan Attendo-kodeissa, ja keskustelemassa nähdään Attendo-kodeissa asuvia ikäihmisiä. Ohjelmassa kuullaan myös Muistiliiton asiantuntijoita, jotka kertovat millaista elämä on muistisairauden kanssa.

Liikunta auttaa ylläpitämään muistisairaan ikäihmisen toimintakykyä

KotiTV:n ohjelma on suunnattu kaikille ikäihmisille. Ohjelmat sopivat myös muistisairautta sairastaville ja heidän läheisilleen. Tavallisen arjen lisäksi liikunnalla on merkittävä vaikutus etenkin fyysisen toimintakyvyn ylläpitoon ikäihmisillä – jo pienikin liikunnan lisääminen päivittäin auttaa. Arkeen voi lisätä helposti liiketttä esimerkiksi KotiTV:ssä nähtävillä Attendon Terapiapalveluiden fysioterapeuttien ohjaamilla etäjumpilla.

Muistisairaudet altistavat lihasvoiman ja tasapainon heikentymiseen. Tämän vuoksi voima-, kestävyys- ja tasapainoharjoittelu ovat oleellinen osa toimintakyvyn edistämistä ja tukemista muistisairailla. Säännöllisen harjoittelun myötä liikkuminen on turvallisempaa ja sen avulla pystytään ennaltaehkäisemään kaatumisia ja vähentämään tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä kipuja, kertoo Tuukka Virkkala, Attendon terapiapalveluiden johtaja.

Ohjelma tuo iloa ja aktiivisuutta ikäihmisten arkeen

Koti TV:n ohjelma sopii ikäihmisten arkeen, sillä sitä voi katsoa yhdessä hoivakodissa, tai oman kodin rauhassa. Attendo-kotien henkilökunta pitää aktiivisesti huolta ikääntyneiden asiakkaiden virkistyshetkistä, ja Attendon fysioterapeutit käyvät usein ohjaamassa videoilla nähtäviä kuntoutushetkiä myös hoivakodeissa. KotiTV:n ohjelmia on mukava katsoa yhteisöllisesti hoivakodissa, mutta ne tuovat myös iloa ja aktiivisuutta niiden kotona asuvien ikäihmisten arkeen, joilla ei ole mahdollisuuksia yhteisöllisiin aktiviteetteihin. Sisällöt ovat Koti TV:n lähetysten ja livestriimin kautta katsottavissa myös kaikkien suomalaisten olohuoneissa.

KotiTV ja Attendo Suomi osallistuvat muistiviikon toimintaan tarjoamalla ikäihmisten – etenkin muistisairaiden – ja heidän läheistensä arkea tukevan uuden toimintaterapeuttisen kuntoutusohjelmakokonaisuuden jokapäiväisten kuntoutusohjelmien lisäksi.

Uusi ohjelmakokonaisuus sisältää Attendon terapiapalveluiden toimintaterapeutin ohjaamia terapiatuokioita, joita ovat aivoja aktivoiva jumppa, kehon hahmottamista vahvistava tuolitanssi sekä aivoterveyttä ja kehon puolten yhteistyötä vahvistava kuvataidetuokio. Näillä harjoitteilla on positiivinen vaikutus muistiin ja keskittymiseen, mikä edesauttaa muistisairaan arkitoimintoja, kuten pukeutumista ja syömistä.

KotiTV:n uusi ohjelmakokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Attendon kanssa. Fysio- ja toimintaterapiatuokiot esitetään kanavalla ja suorana netissä ma–pe klo 12.45–13.00 https://www.kotitv.fi/suora/
Voit katsoa myös Attendo Studion ohjattuja fysio- ja toimintaterapiatuokioita Attendon Youtube-kanavalta. 

Median yhteydenotot:
Kuntopaikka HH Oy, Koti TV
Karoliina Nikander
044 041 1400
karoliina.nikander@kuntoakansalle.fi

Attendo Suomi Oy
Viestinnän asiantuntija Ulla Mether
p. 0400 133887
viestinta@attendo.fi

Attendo on Suomen suurin hoiva-alan yksityinen toimija ja Suomen kuudenneksi suurin yritystyönantaja. Attendolla työskentelee 14 500 hoivan ammattilaista, joista suurin osa lähihoitajia. Attendo-kodeissa Hangosta Ivaloon asuu noin 12 000 ihmistä, jotka tarvitsevat apua, hoivaa, tukea ja ohjausta jossain elämänkaaren vaiheessa.

Koti TV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä. Maksuton kanava tarjoaa lähetyksiä joka arkipäivä klo 11-13. Koti TV näkyy Digitan antenni-tv-verkossa kanavapaikalla 33, DNA:n, Telian ja Elisan kaapeli-tv-verkossa sekä Telia TV digibokseissa kanavapaikalla 66, Ålcomin partner-operaattorien kanavapaikalla 99 sekä Elisa Viihteessä kanavapaikalla 567. Lisätietoa kanavasta ja näkyvyysalueista: kotitv.fi/info