Hyppää sisältöön

"Hoivan tulee olla kiireetöntä"

3.6.2020
Filippiineiltä Suomeen muuttanut lähihoitaja Margie Mendoza pitää työssään tärkeimpänä asiakaslähtöisyyttä.

Jaa

"Minua kutsutaan täällä Maikiksi”, Margie Mendoza kertoo. Maikki asuu Suomessa ja aloitti työskentelyn Attendo Onnenkehrässä hieman yli neljä vuotta sitten.

– Kuulin kaveriltani, että Suomessa tarvitaan hoitajia. Pääsin vuoden kestävään koulutukseen ja lopulta tänne tekemään töitä.

Margie Maikki Mendoza

Suomeen lähtöä valmistelevan koulutuksen järjesti henkilöstöpalvelu Silkkitie. Pääsykoe oli haastava, noin tuhannesta hakijasta pääsi mukaan vain kolmekymmentä. Vuoden aikana Maikki opiskeli suomen kieltä, kävi läpi testejä sekä tutustui suomalaiseen kulttuuriin. Muun muassa Tuntematon sotilas tuli tutuksi.

– Uusi kieli ja kulttuuri olivat jännittäviä! Ennen kurssia ainut Suomesta tietämäni asia oli Nokia, Maikki nauraa.

Kouluttautumista työn ohella


Maikki oli opiskellut aiemmin sairaanhoitajaksi sekä työskennellyt vapaaehtoisena hoitajana. Kotimaassa töitä ei kuitenkaan ollut tarjolla, eikä palkkatasokaan houkutellut jäämään. Työskentely suomalaisessa hoivakodissa kuulosti kiinnostavalta vaihtoehdolta.

– Filippiineillä hoivakoteja on vain rikkaille. Hoivakoti oli ihan uudenlainen työpaikka minulle.
Heti Suomeen muutettuaan Maikki sai työpaikan Lohjalta Attendo Ventelästä, josta hän siirtyi pian Attendo Vappulaan. Nyt hän työskentelee Attendo Onnenkehrässä Hyvinkäällä. Työnsä ohessa hän on opiskellut lähihoitajaksi oppisopimuksella ja tekee parhaillaan tuotekehitystyön ammattitutkintoa.

– Olen viihtynyt todella hyvin ja olen iloinen Attendon tarjoamista mahdollisuuksista. Saan tehdä töitä ihanien ihmisten kanssa ja opin paljon uutta erilaisista sairauksista, Maikki kertoo.

Kuin omat isovanhemmat


Maikki osallistuu aktiivisesti työpaikkansa kehittämiseen ja järjestää asukkaiden iloksi päivätoimintaa. Toisinaan hän kutsuu viereisen päiväkodin lapset piristämään asukkaiden päivää tai järjestää kosmetologin kanssa kauneudenhoitotempauksen. Vuoden 2020 alusta hänen arkeensa ovat tuoneet vaihtelua laatukoordinaattorin tehtävät.

– Minulle on tärkeintä, että saan antaa hoivaa kiireettömästi ja asiakaslähtöisesti. Hoidan asukkaita kuin he olisivat omia isovanhempiani. Suomi tuntuu Maikista jo kodilta. Kotimaastaan hän kaipaa perheen lisäksi eniten mausteista ruokaa, mutta on tottunut miedompiinkin makuihin.

– Suomalainen jouluruoka ja viili ovat suosikkejani. On myös hienoa, miten Suomessa arvostetaan luontoa ja kotimaisuutta – kaikki ovat aivan innoissaan uusista perunoista!
Haluaisitko attendolaiseksi?
Voit katsoa avoimet lähihoitajien ja ohjaajien työpaikat täältä.