Hyppää sisältöön

Joulun tunnelmaa Attendo-kodeissa

15.12.2020
Joulupiparien tuoksu leijailee ja luo joulun tunnelmaa. Kauniisti koristeltu kuusi luo loistoaan yhteisiin tiloihin. Attendo-kotien asukkaat tarttuvat tottuneesti kaulimeen ja painavat sydänmuotilla taikinasta pipareita hoitajien avustaessa. Askartelupöydissä iloinen hälinä ja keskittynyt hiljaisuus vuorottelevat: joulukorttien askartelu läheisille on tarkkaa puuhaa. Tältä näyttää joulu Attendo-kodeissa.

Jaa

Jouluna vakituiset attendolaiset ja ihanat joulun ajan sijaiset pääsevät nauttimaan joulun tunnelmasta yhdessä asiakkaiden kanssa. Joulusijaiseksi haetaan joka joulu sydämellisiä ja osaavia ammattilaisia joulurekryssämme. 

Joulu on monessa Attendo-kodissa yksi vuoden suurimmista juhlista. Jouluvalmistelujen ollessa kiihkeimmillään moni läheisistä miettii, miten käy jouluvierailun Attendo-kodissa asuvan läheisen luona? Läheisten vierailut ovat aina erittäin toivottuja ja odotettuja, myös näin jouluaikana. Jouluvierailulla täytyy muistaa vielä suojautua tarkasti ja noudattaa ohjeistuksia. Miten läheisten vierailut järjestetään turvallisesti, Attendon aluejohtaja Sari Laakso?

Meillä Attendon hoiva- ja palvelukodeissa läheisten vierailut ovat sallittuja myös vallitsevan pandemian aikana. Läheisten vierailuista sovitaan henkilökunnan kanssa etukäteen ja läheisiä opetetaan suojautumaan oikeaoppisesti vierailujen yhteydessä. Vierailut tapahtuvat pääsääntöisesti asiakkaan omassa huoneessa. Noudatamme kuntien ja kuntayhtymien antamia ohjeistuksia koronarajoitusten osalta, näihin voivat kuulua esimerkiksi vierailun kesto, joka vaihtelee kunnittain. Parhaiten selvyyden saa olemalla yhteydessä oman läheisen Attendo-kotiin.

Perinteitä ja yhdessäoloa

Joulua ei siis suinkaan ole peruttu, vaan sitä valmistellaan hartaasti asukkaiden ja henkilökunnan kesken. Valmistautuminen on aloitettu monessa kodissa jo marraskuun puolella. Kodin ja kuusen koristelu, leivonta, joululaulut, joulukalenterit ja itsenäisyyspäivän juhla-ateriat nostavat tunnelmaa ja kuljettavat kohti joulua. Jouluaattona varsinkin ikäihmisten Attendo-kodeissa pidetään perinteistä kiinni:

Jouluaaton viettoon jokainen asukas voi osallistua omien voimavarojensa mukaisesti. Pääsääntöisesti hoivakodeissa katsellaan tai kuunnellaan kaikille niin tärkeä joulurauhan julistus.  Joululounasta valmistellaan ja se nautitaan yhdessä. Useammissa hoivakodeissa jaetaan joululahjat, joita läheiset ovat toimittaneet hoivakotiin. Jokaiselle asukkaallemme on joululahja. Pyrimme viettämään hoivakodissa mahdollisimman kodinomaisen joulun.” Sari Laakso kertoo.

Joulutunnelmia Attendo-kodeissa. Juttu jatkuu kuvien jälkeen.Musiikki muistuttaa lapsuuden jouluista

Attendo-kodeissa jouluun kuuluu yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Aikaa löytyy sekä puuhastelulle, että rauhoittumiselle. Sari Laakson mukaan varsinkin kauneimmat joululaulut herkistävät vuodesta toiseen sekä asukkaita, että hoitajia:

Asukkaamme eivät tule viettämään yksinäistä joulua hoivakodissa. Koronapandemia on tuonut rajoituksia hoivakodin ulkopuolisten aktiviteettien järjestämisessä, mutta hoivakodissa voimme toteuttaa monenlaisia aktiviteetteja. Esimerkiksi musiikki on yksi tärkeimmistä aktiviteeteistä. Joululaulut ovat asukkaillemme erittäin tärkeitä ja herkistävät monet asukkaat muistelemaan lapsuutensa joulua. Tätä joulun tunnelmaa tuovat erilaiset musiikkihetket asukkaidemme kanssa.”

Kuvat: Attendo-kodit: Suvisaari, Rajamäki, Ankkuri, Aurinkopuisto, Hovinsaari3, Omenapuisto, Kalmari, Repola, Villa Rauhala.

Lue lisää:
Tule meille joulusijaiseksi!

Henkilökuntamme päivittää ahkerasti someen Attendo-kotien kuulumisia, aina Hangosta Ivaloon:

Attendo Mummolassa voit seurata ikäihmisten hoiva- ja palvelukotiemme arkea: https://www.facebook.com/attendomummola

Attendo Kotolassa voit seurata vammaispalveluja tarjoavien kotiemme arkea: https://www.facebook.com/attendokotola

Attendo Mielekkäät päivittää kuulumisia mielenterveyskuntoutujien asumispalveluistamme: https://www.facebook.com/attendomielekkaat

Attendo Lastensuojelun sivuilla kuulumisia kertovat lastensuojelun ja lapsiperheiden palvelujen parista: https://www.facebook.com/attendolastensuojelu/

Attendo Suomi Facebookissa kertoo hoiva-alan kuulumisia ja pitää sinut ajan tasalla avoimista työpaikoistamme: https://www.facebook.com/attendosuomi/

Attendo Suomi Instagramissa kokoaa yhteen Attendo-kotien kuulumisia:

https://www.instagram.com/attendo_suomi/

Suuri osa Attendo-kodeista pitää myös omaa Instagram-kanavaa. Kysy oman Attendo-kotisi henkilökunnalta lisätietoja heidän omista sosiaalisen median kanavistaan ja tule seuraamaan Attendo-kotien arkea!