Hyppää sisältöön

Läheisten tuki lämmittää myös henkilökuntaa

9.4.2020
Koronavirustilanne on osoittanut, että vaikeina aikoina meillä suomalaisilla on tapana puhaltaa yhteen hiileen.

Jaa

Attendo-kodeista on kantautunut paljon lämpimiä viestejä siitä, miten asukkaiden läheiset ovat osoittaneet tukeaan hoiva- ja palvelukotien henkilökunnalle näinä poikkeuksellisina aikoina. Attendo Aleksiina-hoivakodin johtaja Niina Hellsten haluaa suunnata suuren ja sydämellisen kiitoksen läheisille:

Se tuki, mitä olemme läheisiltä saaneet, on ihan uskomatonta. Tuntuu hyvältä, että tällaisen poikkeustilanteen keskellä läheiset luottavat meihin. He voivat olla rauhassa, koska tietävät että meidän porukka hoitaa tilannetta täällä hoivakodissa.” Hellsten kertoo.

Sosiaalisessa mediassa on näkynyt upeita kannustuseleitä asukkaidemme läheisiltä. Läheiset ovat käyneet ahkerasti vilkuttamassa ikkunalasien takana, videopuheluita on soitettu, ja lasten etävirpomista on voinut katsella parvekkeelta sekä ikkunoista. Läheiset ovat jopa lähettäneet tsemppipaketteja asukkaille ja henkilökunnalle. Tsemppi- tai selviytymispaketit ovat sisältäneet kaikkea ihanaa, kuten lasten askartelemia kortteja, syötäviä herkkuja tai kauniita kukkia.

Kuvassa: Attendo Aleksiinaan toimitettu tsemppikori

Helpoin tapa tukea työntekijöitä on Hellstenin mukaan se hyvin perinteinen:

Kaikista mukavimmalta tuntuu, kun läheinen tuntuu elävän mukana tässä tilanteessa. Kiitos ja lämpimät sanat tuntuvat hyviltä, ja erityisen paljon ymmärrys ja luottamus lämmittävät tässä tilanteessa. Me olemme läheisten kanssa samalla puolella ja haluamme, että kaikki pysyvät turvassa.” Niina Hellsten kertoo.

Hoivahenkilökuntamme jäsenet ovat astuneet rohkeasti myös somemanagerien kenkiin. Vierailukieltojen tultua voimaan yhä useampi Attendo-koti on perustanut oman Instagram-tilin. Sosiaalisen median kautta voimme jakaa hetkiä Attendo-kotien arjesta asukkaiden läheisille, ja helpottaa tällä tavoin ikävää. Vastikään käyttöön otettu videopuhelumahdollisuus on aiheuttanut ilon sykähdyksiä, sekä Suomessa että maailman toisella puolen. Attendo Tamminiitty sai vastikään mieltälämmittävät terveiset ulkomailta saakka, erään asukkaan tyttäreltä:

Meille omaisille on todella tärkeää, kun mahdollistatte tämän monimuotoisen yhteydenpidon. Tässä äitini katselee kuvia, jotka lähetin sähköpostitse hänelle puutarhastani, sekä täällä kaukana kasvavasta neljännestä sukupolvesta. Attendon henkilökunta mahdollisti sähköpostiyhteyden ja videopuhelut. He printtasivat lähettämäni kuvat, lukivat sähköpostiterveiseni äidilleni ja lähettivät minulle viestin, kun homma oli hoidettu. Minulla on hyvä äiti ja haluan kertoa sen hänelle ihan loppuun asti, tavalla tai toisella.”
Tamminiityssä asuva ikäihminen ihailee ulkomailta lähetettyjä kuvia
Kuvassa: Attendo Tamminiityssä ihailtiin kaukaa tulleita kuvia.

Jos haluat lähettää läheisellesi kirjeen Attendo-kotiin, voit tutustua ohjeisiin täältä: https://www.attendo.fi/kirje
Moni Attendo-kodeista löytyy Instagramista yksikön omalla nimellä.
Attendon yleiset sosiaalisen median tilit löytyvät näistä osoitteista:
Instagram: https://www.instagram.com/attendo_suomi/
Facebook Attendo Mummola: https://www.facebook.com/attendomummola
Facebook Attendo Mielekkäät: https://www.facebook.com/attendomielekkaat
Facebook Attendo Kotola: https://www.facebook.com/attendokotola
Facebook Attendo Lastensuojelu: https://www.facebook.com/attendolastensuojelu
Facebook Attendo Suomi: https://www.facebook.com/attendosuomi


Kuvassa: Holstinpuiston asukkaat ja hoitajat saivat piristyksekseen lasten piirtämiä kuvia.


Kuvassa: Asukkaan läheinen piristi Pihlakartanon väkeä syötävillä herkuilla.


Kuvassa: Tervontähteen toimitettiin pirteä kukkalähetys asukkaan läheiseltä.