Hyppää sisältöön

Fysioterapiaharjoitteluni Attendo Terapia Oulussa

30.5.2023
Attendo Terapia Oulu tekee fysioterapian sekä toimintaterapian opiskelijayhteistyötä Oulun alueen ammattikorkeakoulu OAMKn kanssa säännöllisesti.

Jaa

Olen toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija Oulun ammattikorkeakoulusta ja suoritin Ikääntyvien ja neurologisten kuntoutujien fysioterapia-harjoittelujakson Attendo Terapia Oulun yksikössä. Takana minulla on siis kaksi vuotta opiskelua ja siihen on sisältynyt aikaisemmin kaksi harjoittelujaksoa. Kuitenkin ennen tätä harjoittelujaksoa kokemukseni ikääntyvien kanssa toimimisesta fysioterapiassa oli vähäistä. Odotin kuitenkin oppivani paljon uutta ja saavani hyviä työkaluja tulevaisuuttani varten fysioterapeuttina.

Ensimmäisestä päivästä lähtien tunsin oloni tosi tervetulleeksi Attendon Terapiapalveluihin ja minut otettiin vastaan todella ystävällisesti. Kiitos siitä kuuluu jokaiselle ohjaajalleni harjoittelujakson aikana. Nea, Heidi, Jonne ja Lauri ohjasivat minua jakson aikana vuorotellen ja sain jokaiselta heiltä tärkeitä neuvoja fysioterapian työstä ja ikääntyvien kanssa työskentelystä. Jokaisen ohjaajan kanssa minulla oli tunne, että olin enemmän työkaveri kuin harjoittelussa oleva opiskelija, sillä minut otettiin mukaan yhteisiin juttuihin ja kohdeltiin tasavertaisena. Ei ollut väliä kenen ohjaajan mukaan aamulla oli lähtö, lähdin aina mielenkiinnolla katsomaan, mitä päivä tuo tullessaan.  

Kuuden viikon harjoittelun aikana opin todella paljon uusia asioita ikääntyvien kanssa toimimisesta fysioterapiassa ja ylipäätään opin lisää fysioterapeutin työstä. Sain lisää kokemusta ryhmänohjauksista, opin uusia asioita yksilökäynneillä sekä pääsin harjoittelemaan monien erilaisten apuvälineiden käyttöä esimerkiksi siirtymistilanteissa. Attendo terapiapalveluissa fysioterapian työ on todella monipuolista ja siihen kuuluu paljon muutakin kuin yksilöasiakkaiden harjoitteiden ohjaamista. Pääsin myös tutustumaan apuvälinelainaamossa asiointiin ja hankkimaan asiakkaalle tarvittavia apuvälineitä. Harjoittelujaksoni meni omasta mielestäni todella nopeasti, sillä jokainen päivä oli mielenkiintoinen ja sain itsekin vastuuta asiakkaiden kanssa toimisessa. Pääsin kehittämään omia fysioterapeutin taitojani ja myös oppimaan lisää itsestäni fysioterapeuttina.

Harjoittelujakson päätyttyä minulle jäi ainoastaan positiivinen muistikuva koko kuudesta viikosta. Attendo Terapiapalvelut on todella hyvä paikka opiskelijalle kehittää omaa osaamistaan fysioterapeuttina sekä nähdä ja kokea ikääntyvien ja neurologisten kuntoutujien fysioterapiaa. Iso kiitos Nealle, Heidille, Jonnelle, Laurille sekä Teemulle ja koko Attendo terapiapalvelut Oulun työporukalle opettavaisesta, mukavasta ja hauskasta harjoittelujaksosta. 


Kuva Veteraanien päiväkuntoutustoiminnasta, jota järjestetään
10 viikon ajan keväisin ja syksyisin Attendo Terapia Oulun toimesta
Attendon Fregatti- yksikössä Toppilansaaressa.

Fysioterapia-opiskelija Ossi Lyttinen