Hyppää sisältöön

Lähihoitajasta aluejohtajaksi: Minna Hirvaskoski tuntee hoivatyön jokaisen puolen

20.10.2021
Attendolaisilla on monia erilaisia urapolkuja. Moni Attendo-kodin johtaja on aloittanut työelämänsä hoitajana. Lähihoitajana aloittanut Minna Hirvaskoski työskentelee nykyään Attendon aluejohtajana. Lue lisää Minnan monipuolisesta urapolusta!

Jaa

Attendon aluejohtaja Minna Hirvaskoski, kuinka päädyit Attendolle töihin?
– Siirryin Attendolle yrityskaupan myötä töihin joulukuussa 2012. Sitä ennen työskentelin pienessä perheyrityksessä, Meri-Lapin Hoiva Oy:ssa.
 
Minkälainen urapolku sinulla on ollut Attendolla ja minkälaisissa tehtävissä olet toiminut?
– Alun perin menin kunnalle kotihoidon ja vanhainkodin piiriin töihin opiskellessani lähihoitajaksi. Lähihoitajaksi valmistumiseni jälkeen työskentelin muutaman vuoden lähihoitajan sijaisuuksissa ja lähdin opiskelemaan sosionomiksi. Sosionomi-opintojeni aikana jatkoin työskentelyä kunnan palveluksessa hoitajana ja tuolloin minut myös vakinaistettiin tehtävääni. Valmistuin sosionomiksi, mutta jatkoin edelleen työskentelyä hoitajana vanhusten asumisyksikössä.

Keväällä 2009 siirryin kunnan ikäihmisten asumisyksikön hoitajan tehtävistä Meri-Lapin Hoiva Oy:n tytäryhtiön kehitysvammaisten asumisyksikköön, Saarentiekoti Oy:n ohjaajan tehtäviin. Oltuani siellä vuoden verran siirryin puolestaan vastaavaksi ohjaajaksi Meri-Lapin Hoiva Oy:n Simon palvelukotiin (nykyinen Attendo Simon palvelukoti). Kahden kuukauden vastaavan ohjaajan pestin jälkeen siirryin keväällä 2010 palvelukodin johtajaksi. Toimin Simon palvelukodin johtajana vuosina 2010-2017, minkä aikana yritys myytiin Attendolle.

Työni ohella suoritin erikoistumisopintoja esimiestehtäviin AMK:n puolella sekä JET-tutkinnon. Maaliskuussa 2017 siirryin palvelukodin johtajan tehtävästä apulaisaluejohtajaksi, ja siinä tehtävässä olin noin 9 kuukautta. Marraskuun loppupuolella 2017 siirryin sitten Attendon aluejohtajaksi ja siinä pestissä olen nyt edelleen.

Etenitkö urapolulla virallisten hakujen kautta vai pyydettiinkö sinua uusiin tehtäviin Attendolla?
– Apulaisaluejohtajan pestiin nakkasin huvin vuoksi sisäisen hakemuksen, koska ajattelin etten tule kyseistä paikkaa kuitenkaan ikinä saamaan. Lähinnä mietin tuolloin, etten ole tarpeeksi korkeasti koulutettu tehtävään. Paikan kuitenkin sain ja itse asiassa työtehtävää hieman räätälöitiin uudelleen sen jälkeen, kun tulin siihen valituksi. Alun perin tuolloin haettiin aluejohtajaa joko etelän tai pohjoisen suunnalle, mutta päädyttiinkin tekemään apulaisaluejohtajan tehtävä, joka poikkesi muista apulaisaluejohtajista muun muassa siten, että minulla oli esimiesasema yksiköiden esimiehiin, mitä muilla apulaisaluejohtajilla ei ollut.

Apulaisaluejohtajan tehtävistä aluejohtajan tehtäviin siirtyminen tapahtui hieman huomaamatta. En hakeutunut tehtävään, vaan siirtyminen tapahtui toimitusjohtajan pyynnöstä. Uskon, että pääsin kyseisiin tehtäviin hyvin tehdyn työn ansiosta. Toki silläkin voi olla oma merkityksensä, että nykyinen kollegani, eli silloinen esimieheni, oletettavasti puhui puolestani toimitusjohtajalle.

Mitkä ovat työn parhaita puolia?
– Onnistumisen elämykset ja tunne siitä, että tekee hyvää työtä kantavat eteenpäin, vaikka työ on välillä raskasta – työskentelee sitten hoitajana tai aluejohtajana. Tärkeintä on, että itse tietää tekevänsä tärkeää ja arvokasta työtä ja on ylpeä omasta työstään. Attendolla omaan työhön vaikuttamismahdollisuudet ovat hyvät.
 
Minna Hirvaskoski_aluejohtaja.png
 
Mihin asioihin ja kuinka Attendolla voi vaikuttaa omaan työhönsä?
– Attendolla voi vaikuttaa työaikoihin ja työvuorojärjestelyihin tietyssä määrin. Yksikön arjen organisointi ja työn sisältö ovat pääosin työyhteisön muokattavissa ja päätettävissä, toki asukkaiden tarpeet huomioon ottaen. Palaverikäytännöt räätälöidään henkilökunnan tarpeet huomioiden ja työhyvinvointitoimintaa mietitään yhdessä henkilöstön kanssa. Koulutuksia järjestetään henkilökunnan tarpeiden ja aloitteiden pohjalta, minkä lisäksi työnkiertoa pyritään mahdollistamaan. Työntekijöille jaetaan vastuualueita, jolloin pystyy kehittämään jotain nimenomaista aluetta erityisesti. Työympäristöön ja olosuhteisiin pystyy vaikuttamaan. Eli jos on tarvetta hankkia jotain, niin sen hankinta pyritään mahdollistamaan.
 
Mikä on parasta Attendolla työskentelemisessä?
– Olemme valmiita antamaan mahdollisuuksia. Attendolla ei tuijoteta pelkästään koulutusta. Jos olet hyvä tyyppi ja tehtävään sopiva, niin Attendolla on mahdollisuus vaikka mihin. Meillä tuetaan kouluttautumisessa. Meillä ei olla kaavoihin kangistuneita, vaan toimintaa voidaan muokata jokaisessa yksikössä oman näköiseksi. Olemme erittäin ketterä ja joustava työnantaja. Meillä voi vaikuttaa omaan työhön ja sen sisältöön. Arvostamme innovatiivisuutta ja tuemme kehittämisessä!