Hyppää sisältöön

Attendo Herajärven epäkohtiin tartutaan – AVI antamassa määräyksen sakon uhalla

26.6.2024
Attendo on saanut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta määräyksen, jossa edellytetään, että Attendo Herajärven hoivakodissa korjataan muun muassa henkilöstömitoitukseen, kansainvälisten työntekijöiden kielitaitoon ja johtamiseen liittyviä puutteita sakon uhalla.

Jaa

”Emme ole onnistuneet, se on selvä. Suhtaudumme henkilökunnan kertomiin epäkohtiin ja asiaan todella suurella vakavuudella. Olemmekin laatineet selkeän toimenpidesuunnitelman – tavoitteenamme on korjata jokainen puute mahdollisimman nopeasti”, sanoo Attendo Oy:n toimitusjohtaja Virpi Holmqvist. 

Haasteita on AVI:n mukaan ollut esimerkiksi henkilöstörakenteessa, opiskelijoiden käytössä osana mitoitusta sekä siinä, että jokaisessa vuorossa olisi riittävä määrä riittävän suomen kielen taidon omaavia attendolaisia. 

”Tulemme varmistamaan kielitestein, että kansainvälisillä osaajillamme on tilaajan edellyttämä kielitaidon taso. Vahvistamme kielen opetusta ja tuemme jokaista kielen oppimisessa. Varmistamme riittävän osaavan henkilöstön saatavuuden tarvittaessa vaikka vuokratyövoimalla”, Holmqvist sanoo. 

Attendo on muutosmatkansa aikana rakentanut yrityskulttuuria, jossa epäkohdista uskallettaisiin puhua. 100 % vastuun mukaisesti, jokainen attendolainen tulee vastuulliseksi epäkohdista tullessaan niistä tietoiseksi.  

”Kaiken toimivan omavalvonnan ydin on se, että jokaisessa Attendo-kodissa on ilmapiiri, jossa epäkohdista ilmoittamiseen kannustetaan jokaista, joka sellaisia havaitsee. Tämä on ennen kaikkea Attendo-kodin johtajan rooli. Puuttuminen on välittämistä, ja vain tiedossa oleviin epäkohtiin voidaan todella puuttua”, toteaa Holmqvist. 

Attendo Herajärven asukkaiden turvallisuus ja hyvinvointi ei ole ollut missään vaiheessa vaarantunut, eikä Attendo-kodissa ole ollut vaaratilanteita. Nyt tehtävillä toimenpiteillä pidetään huolta siitä, että näin ei käy jatkossakaan.  

Lisätiedot: 

Toimitusjohtaja Virpi Holmqvist, p. 040 537 6133 

Aluejohtaja Simo Saaranen, p. 040 550 7358