Hyppää sisältöön

Attendo ja attendolaiset tukevat Ukrainaa yhteisellä keräyksellä

2.3.2022
Ukrainassa käytävä sota ja uhrien hätä on herättänyt vahvan halun auttaa ja tehdä jotakin kärsimyksen lievittämiseksi. Päätimme avata oman keräyksen, jolla attendolaiset voivat yhdessä auttaa kaikkia sodasta kärsiviä Ukrainassa ja sen lähialueilla.

Jaa

Jokainen attendolainen voi halutessaan osallistua lahjoittamalla rahaa Katastrofirahastoon. ​Suomen Punainen Risti ohjaa varat kansainväliselle Punaiselle Ristille, joka toimittaa apua kriisin molemmin puolin sitä tarvitseville.​ Yhtiö on jo lahjoittanut keräykseen 20 000 euroa.

– Attendon elämäntehtävä on vahvistaa ihmistä: haluamme olla ihmisyyden ja inhimillisyyden puolella kaikessa toiminnassamme. Parhaiten autamme nyt tukemalla toimijaa, joka saa avun perille varmasti ja vaikuttavasti. Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat jo pitkään auttaneet ihmisiä Ukrainassa ja sen naapurimaissa, sanoo Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

Suomen Punainen Risti lähettää avustustyöntekijöitä Ukrainan konfliktin lähialueille tukemaan kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatiota. Avustustyöntekijät lähetetään Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston varoilla.​

– Sota Euroopassa herättää suomalaisissa paljon tunteita ja ahdistusta. Esihenkilöiden tärkeä tehtävä on nyt antaa tunteille ja keskustelulle tilaa työyhteisöissä. Toisaalta jokainen meistä voi ottaa voimavarojensa mukaan vastuuta ja kysyä, mitä työkaverille kuuluu. Kuunnellaan ja pidetään huolta, sanoo Holmqvist.

– Meillä työskentelee ukrainalaisia ja alun perin Ukrainasta kotoisin olevia ihmisiä, ja toisaalta myös venäläistaustaiset ihmiset ovat tärkeä osa monia työyhteisöjämme. Jokainen työkaverimme on ensisijaisesti ihminen, toiseksi attendolainen ja sitten vasta jonkin kansan jäsen. Myös THL nosti tämän vahvasti esille viestinnässään: Harva haluaa työpaikalla tulla määritellyksi etnisen tai kansallisen taustansa kautta ja jatkuva sodan tulkitseminen voi tuntua uuvuttavalta. On ymmärrettävä myös se, etteivät kaikki halua keskustella tilanteesta, Holmqvist sanoo.

Attendon ja attendolaisten yhteiseen keräykseen voi osallistua täällä: https://lahjoita.punainenristi.fi/team/attendon-ja-attendolaisten-kerays-ukrainan-kriisista-karsiville.

Lisätieto- ja haastattelupyynnöt osoita ystävällisesti Attendon viestintään viestinta@attendo.fi tai puh. 044 407 2011.