Hyppää sisältöön

Attendo Suomen vuoden 2022 viimeisen vuosineljänneksen tulos: Heikko tulos johtui kulutason voimakkaasta kasvusta

10.2.2023
Attendo-konserni on julkaissut tänään 10. helmikuuta vuoden 2022 viimeisen vuosineljänneksen (Q4) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/.

Jaa

Attendo Suomen vuoden 2022 neljännen kvartaalin liikevaihto kasvoi 10,9 % ollen 192 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli -5,1 miljoonaa euroa. Liikevoitto laski edellisvuoden (-2,4 milj. euroa) vertailuajankohtaan nähden. 

Attendo Suomen Q4/2022 luvut (suluissa Q4/2021 luvut):   

  • Liikevaihto 192 miljoonaa euroa (173 m€) 
  • Liikevaihdon kasvu 10,9 % 
  • Oikaistu liikevoitto -5,1 miljoonaa euroa (-2,4 m€)   
  • Oikaistu liikevoittomarginaali -2,6 % (-1,4 %)  

Liikevaihto kasvoi erityisesti hinnankorotusten ja yrityskauppojen ansiosta edellisvuoteen nähden. Myytyjen asiakaspaikkojen määrä kuitenkin laski edellisvuoden tasosta. Liikevoiton lasku johtui vanhuspalvelulain uudistuksen myötä kasvaneista mitoitusvaatimuksista ja lisääntyneestä regulaatiosta, henkilöstöpulan aiheuttamista korkeammista työvoimakustannuksista ja sairauspoissaolojen määrän kasvusta. Sairauslomat lisääntyivät korona-taudin ja kausi-influenssan vuoksi ja olivat korkeammat kuin vertailuneljänneksellä. Myös korkea inflaatio vaikutti negatiivisesti tulokseen.  

Attendo Suomen koko vuoden 2022 liikevaihto kasvoi 10,3 % ollen 743 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto päätyi -10,4 miljoonaa euroon ja laski edellisvuoden tasoon (4,2 milj. euroa) nähden.  

Attendo Suomen 2022 luvut (suluissa 2021 luvut):   

  • Liikevaihto 743 miljoonaa euroa (673 m€)
  • Liikevaihdon kasvu 10,3 % 
  • Oikaistu liikevoitto -10,4 miljoonaa euroa (4,2 m€) 
  • Oikaistu liikevoittomarginaali -1,4 % (0,6 %)  

Myös koko vuoden tasolla liikevaihdon kasvu perustui hintojen nousuun ja yritysostoihin. Edellisvuoteen verrattuna heikentynyttä kannattavuutta selittävät vanhuspalvelulain vaatimusten mukaisesti noussut henkilöstömitoitus, kohonneet henkilöstökustannukset sekä korkea inflaatio. Tulosta heikensivät myös sairauspoissaolojen määrän kasvu.  

Suomen Eduskunta päätti tammikuussa vanhuspalvelulain muutoksesta, jonka mukaan ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoitus nousee 0,60:sta 0,65:een työntekijään asukasta kohden huhtikuussa 2023. Käymme parasta aikaa sopimusneuvotteluja, joissa pyritään neuvottelemaan hinnoista, jotka huomioivat nousevasta mitoituksesta ja muista tiukentuneista lain vaatimuksista johtuvan henkilöstökustannusten nousun, palkankorotukset ja korkean inflaation sekä henkilöstöpulasta johtuvat lisäkustannukset.  

Toimintaympäristö oli vuoden 2022 aikana haastava, mutta silti Attendo Suomen työntekijöiden, asukkaiden ja heidän läheistensä tyytyväisyys (Net Promoter Score) joko parantui tai pysyi ennallaan. Erityisesti iloitsemme siitä, että työ läheisviestinnän parantamiseksi on tuottanut tulosta. Asukkaidemme ja heidän läheistensä tyytyväisyys viestivät siitä, että olemme pystyneet pitämään kiinni työmme laadusta – ja parantamaan sitä. Tätä työtä jatkamme systemaattisesti. 

Talousjohtaja Joonas Sakin haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan Attendon viestintään viestinta@attendo.fi tai p. 044 407 2011. 

*Attendo konsernin pörssitiedotteessa luvut on ilmoitettu Ruotsin kruunuissa, ja mahdolliset kurssimuutokset voivat vaikuttaa euromääräisten lukujen ja muutosten vertailtavuuteen.